1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemin biotuotetehdas

Kemin biotuotetehtaaseen liittyvät kaavamuutokset ovat lainvoimaisia – kaupunki aloittaa katutyöt investointipäätöksen jälkeen

Nykytilanteeseen verrattuna suurimmat muutokset liittyvät uuteen rautatielinjaan.

Kemin biotuotetehdas
Metsä Fibren uusi biotuotetehdas tulisi Kemin Pajusaaren tehdasalueelle.
Kaupungin tekninen johtaja Mika Grönvall kertoo, että rautatien rakentaminen on metsäyhtiön vastuulla ja kaikki muut liikennejärjestelyt ovat Kemin kaupungin vastuulla.Metsä Group

Metsä Fibren Kemiin suunnitteilla olevaan biotuotetehtaaseen liittyvät kaavamuutokset ovat saaneet lainvoiman.

Asema - ja yleiskaavamuutoksilla varaudutaan biotuotetehtaan kuljetuksiin, joiden vuoksi liikennejärjestelyihin tulee muutoksia laajalla alueella Kemin pohjoisissa kaupunginosissa; Karihaarassa, Koivuharjulla, Marttalassa, Ristikankaalla, Torvisessa ja Vainiossa.

Nykytilanteeseen verrattuna suurimmat muutokset liittyvät uuteen rautatielinjaan. Lisäksi autoliikenteelle tehdään kaksi ylikulkua ja kevyelle liikenteelle kaksi alikulkua.

Kaupungin tekninen johtaja Mika Grönvall kertoo, että rautatien rakentaminen on metsäyhtiön vastuulla ja kaikki muut liikennejärjestelyt ovat Kemin kaupungin vastuulla.

– Olemme varautuneet siihen, että katutöiden rakentaminen tapahtuu vuosien 2021 ja 2022 aikana, Grönvall sanoo.

Metsä Fibre tekee biotuotetehtaan lopullisen investointipäätöksen syksyllä. Ympäristölupa on investointipäätöksen keskeisin edellytys.

Lue seuraavaksi