1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi

Kemin kaupunki hoitaa toistaiseksi Karihaaran tekonurmikentän hoidon ja vuorojen jakamisen

Junkohalliyhtiön konkurssipesän omistaman kentän hoidosta päätettiin torstain velkojainkokouksessa. Alueen jalkapalloseuroille on tiedotettu asiasta.

Kemi
Jalkapallo kuvituskuva
Junkohalliyhtiön konkurssi ja paineilmahallin sortuminen on vienyt harrastusmahdollisuuksia sadoilta junioriharrastajilta.Tomi Natri / AOP

Kemin kaupunki ryhtyy toistaiseksi huolehtimaan Karihaaran tekonurmikentästä ja kentän käyttäjien vuorojen jaosta. Junkohalliyhtiön konkurssipesän omistaman kentän hoidosta päätettiin torstaina pidetyssä velkojainkokouksessa.

Tekonurmen käyttövuoroja tulee hakea Kemin liikuntatoimistosta ensi keskiviikkoon mennessä.

Halliyhtiöllä on velkaa yhteensä 785 000 euroa. Suurin velkoja on Kemin kaupunki, sen takaamat 370 000 euron velat kaatuvat kaupungin maksettavaksi. Myös Kemin Energia ja Vesi Oy:llä on saatavia. Yhtiön toimitusjohtaja Mikko Kangasniemi ei kerro euromäärää julkisuuteen, mutta toteaa, että summa ei ole merkittävä.

Konkurssilainsäädännön mukaan tekonurmea ei kuitenkaan voi suoraan siirtää kaupungin omistukseen, koska muitakin velkojia on.

Pesänhoitaja Antti Kantolan mukaan tekonurmen lisäksi yhtiöllä on vain vähäistä irtainta omaisuutta.

Kantolan mukaan selvityksen alla on vielä, kuuluuko maassa lojuva paineilmahalli konkurssipesälle vaiko hallin toimittaneelle slovenialaisyritykselle, jolla on siitä osamaksusaatavaa 250 000 euroa.

Lue seuraavaksi