1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan Taiteiden yö järjestetään elokuussa, mutta pienimuotoisemmin ja virtuaalisemmin

Taiteiden yö järjestetään Vaasassa 6. elokuuta. Tämänvuotisessa Taiteiden yössä suositaan liikuteltavia tapahtumia ja virtuaalisisältöjä. Esimerkiksi torilla ei tänä vuonna nähdä tapahtumia kuten aiemmin. Taiteiden yö -tapahtuma on järjestetty Vaasassa vuodesta 1991 lähtien.

Vaasa
Sambatanssijoita Vaasan torilla taiteiden yössä
Merja Siirilä / Yle

Taiteiden yö järjestetään Vaasassa elokuussa kuten sovittua. Mutta tämän vuoden tapahtuma tulee olemaan erilainen kuin aikaisempina 30 vuotena. Tämän vuoden tapahtumassa painottuvat virtuaalisisällöt ja liikuteltavat tapahtumat.

–Koronatilanteen vuoksi emme järjestä ohjelmaa totutuilla tapahtumapaikoilla, kuten torilla, vaan mahdollisia esityksiä pyritään liikuttamaan eri puolilla kaupunkia asukkaiden luo, kertoo kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvist.

Taiteiden yön ohjelmaa rakennetaan sopiviin tiloihin esimerkiksi rauhallisiin sisäpihoihin. Tarkoituksena on pystyä pitämään yllä korona-ajan turvavälejä ja osallistujamääriä. Toimijoilta toivotaan virtuaaliseen lähettämiseen soveltuvaa materiaalia tallenteena, kuten videona. Sisältö voi olla esimerkiksi erilaisia työpajoja, esityksiä tai tietoiskuja.

Taiteiden yö järjestetään Vaasassa 6. elokuuta. Kymmenia tuhansia kävijöitä keräänyt kansanjuhla järkestetään nyt 30. kerran. Tänä vuonna oli tarkoitus viettää Taiteiden yön 30-vuotisjuhlavuottan, mutta poikkeuksellisen tilanteen vuoksi juhlinta siirretään ensi vuodelle.

Taiteiden yö -tapahtuma on järjestetty Vaasassa vuodesta 1991 lähtien.

Lue seuraavaksi