1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Varusmiehellä todettu koronavirustartunta Karjalan prikaatissa – linja-autollinen varusmiehiä altistunut

Samassa autossa matkustaneet ja palveluksessa altistuneet yhteensä 50 varusmiestä ovat karanteenissa.

koronavirus
Alokkaat harjoittelevat helmikuussa ulkona.
Karjalan prikaatin alokkaat harjoittelivat helmikuussa.Silva Nieminen / Yle

Karjalan prikaatin varusmiehellä vahvistettiin koronavirustartunta perjantaina 15. toukokuuta aamupäivällä. Asiasta kertoo sivuillaan Maavoimat (siirryt toiseen palveluun).

Epäilty tartunta tuli julki keskiviikkona 13. toukokuuta, jolloin varusmies toimitettiin Kouvolan Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalle hoitoon ja tutkimuksiin. Varusmies on hoidossa Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalla ja hänen oireensa ovat lieviä.

Varusmies palasi varuskuntaan pääkaupunkiseudulta kahden viikon lomalta sunnuntai-iltana lomakuljetusbussilla, jossa oli hänen lisäkseen 28 matkustajaa ja kuljettaja.

Samassa autossa matkustaneet ja palveluksessa altistuneet, yhteensä 50 varusmiestä pidetään erillään muista, toistaiseksi omissa yksiköissään. He eivät ole muihin varusmiehiin fyysisesti kontaktissa.

Varmistettuja koronatartuntoja Puolustusvoimissa 35

Varmistettuja koronavirustartuntoja Puolustusvoimissa (siirryt toiseen palveluun)on 35. Luku sisältää myös jo parantuneet henkilöt.

Karjalan prikaatissa palvelee parhaillaan noin 3 000 varusmiestä, jotka on jaettu kolmeen rotaatioryhmään. Maavoimien mukaan ryhmät eivät kohtaa toisiaan missään vaiheessa ja yhteiskäyttöiset tilat ja ajoneuvot puhdistetaan ja desinfioidaan ennen ryhmien vaihtumista.

Rotaatiot pyörivät kahden viikon sykleissä: kaksi viikkoa lomalla, kaksi viikkoa koulutuksessa varuskunnassa ja kaksi viikkoa koulutuksessa maasto-olosuhteissa. Rotaatiota jatketaan varusmiesten kotiutumiseen saakka.

Järjestelyillä Karjalan prikaati turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden sekä sille kuuluvat Puolustusvoimien lakisääteiset tehtävät vastuualueellaan.

Juttua päivitetty 15.5. kello 13.42. Lisätty tieto varmistettujen koronavirustartuntojen määristä Puolustusvoimissa.

Lue seuraavaksi