Ely-keskus myöntänyt viisi miljoonaa euroa koronatukea Etelä-Savossa

Myönteisiä päätöksiä tehty tehty 430 kappaletta.

Valtion tuet
Tyhjä ravintola ja kyltti: Olemme toistaiseksi suljettu.
Korona-aika on sulkenut esimerkiksi ravintolat. Kuvituskuva.Janne Järvinen / Yle

Ely-keskus on Etelä-Savossa myöntänyt tähän mennessä koronatukea alueen yrityksille hieman yli viisi miljoonaa euroa (siirryt toiseen palveluun).

Esimerkiksi Mikkelin alueelle tästä tukimäärästä on myönnetty lähes kaksi miljoonaa, Savonlinnan alueelle noin puolitoista miljoonaa ja Pieksämäen alueelle vajaa puoli miljoonaa euroa.

Suurin yksittäinen tuki on tähän mennessä myönnetty Mikkelissä toimivalle Amados markkinoinnille, joka on erikoistunut kiinteistöhuollon, maatalouden ja rakenuskoneiden myyntiin sekä vuokraamiseen. Myönnetty tuki on 100 000 euroa.

95 000 euron tuen saajia ovat Mikkelin Valokuvausliike sekä Puuni Oy, joka luo kotimaisia hiilinieluja istuttamalla metsää kuntien joutomaille.

Kaikkiaan tukihakemuksia on ely-keskukseen tullut 750, näistä on tähän mennessä käsitelty 514. Myönteisiä tukipäätöksiä on tehty 430, hylättyjä on 60 ja hakemuksensa on perunut 24 yritystä.

Business Finland on puolestaan myöntänyt Etelä-Savoon tukea noin 200 yritykselle.

Yksinyrittäjille suunnattuihin, kuntien kautta välitettäviin koronatukiin ovat Etelä-Savon kunnat tehneet yhteensä noin 850 myönteistä päätöstä. Yksinyrittäjät ovat kuitenkin Etelä-Savossa hakeneet yllättävän vähän yksinyrittäjille tarkoitettua tukea.

Lisäksi TE-toimisto on antanut noin tuhat myönteistä lausuntoa koskien yrittäjien työttömyysturvahakemuksia.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus