Oulun kaupungin koko henkilöstö lomautetaan eri pituisilla jaksoilla – kaupunginjohtaja Päivi Laajala peräti 28 päivän ajaksi

Oulun kaupunki tavoittelee lomautuksilla 40 miljoonan euron säästöjä henkilöstökuluissa.

Lomautukset ja irtisanomiset
Uleåborgs stadsdirektör Päivi Laajala
Osana Oulun säästöjä myös kaupunginjohtaja Päivi Laajala lomautetaan. Arkistokuva.

Oulun kaupungin yt-neuvottelut ovat päättyneet ja koko kaupungin vakituista henkilöstöä uhkaa lomauttaminen tämän vuoden kuluessa.

Asia on menossa seuraavaksi Oulun kaupunginhallituksen käsittelyyn, joka pidetään maanantaina.

Oulun kaupunki tavoittelee 40 miljoonan euron säästöjä henkilöstökuluissa.

Lomautukset ovat eri pituisia tehtävistä riippuen. Lomautusten pituudeksi kaavaillaan 7, 14 tai 28 päivää ja ne voitaisiin toteuttaa kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti.

– Esimerkiksi sosiaali- ja terveyspuolella, näissä kriittisissä palvelutehtävissä lomautusaika olisi lyhyempi, kertoo Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Kaupungin ylin johto on sen sijaan pitempien lomautusten kohteena. Kaupunginjohtajalle esitetään peräti 28 päivän lomautusta. Kaupunkia johdetaan tilanteen mukaan sijaisjärjestelyillä.

– Johto, hallinto, asiantuntija- ja tukipalveluissakin kaikki ovat lomautusten piirissä. Olemme tätä vakavasti pohtineet talousjohtajan kanssa ja me pystyisimme vuorottelemaan. Näytämme esimerkkiä ja haluamme olla mukana tässä henkilökuntaa koskevassa asiassa, Laajala toteaa.

Työnantaja teki esityksen lomautuksista 31. heinäkuuta 2021 saakka, jotta erityisesti sivistys- ja kulttuuripalveluissa, hyvinvointipalveluissa, pelastuslaitoksella ja vesihuollossa olisi voinut suunnitella lomautukset pidemmälle ajalle työn vaatimukset huomioiden.

Tästä ei kuitenkaan päästy sopuun työntekijöiden kanssa. Neuvottelut koskivat alun perin vuotta 2020. Näin ollen kaupunginhallituksen päätettäväksi tulee henkilöstöä koskevat lomauttamiset, jotka toteutuisivat tämän vuoden aikana.

Koronapoikkeustilan vuoksi jo lomautettuna olleet henkilöt eivät joutuisi kaksinkertaisten lomautusten piiriin. Aiempi lomautus huomioitaisiin kunkin työntekijän kohdalla.

Oulun kaupunki aloitti yt-neuvottelut huhtikuun lopussa tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Tuolloin kaupungin talous oli menossa miinukselle yli 64 miljoonaa euroa talousarvioon verrattuna koko vuodelta.

Monissa muissakin kunnissa ja kaupungeissa jon jouduttu turvautumaan irtisanomisiin ja lomautuksiin kevään aikana.