Onko koululaisella allergiaa vai koronavirus? Epäselvissä ja akuuteissa hengitystieoireissa Kainuun sote testaa koronainfektion mahdollisuuden

Epäselvästä syystä johtuvat pitkittyneet hengitystieoireet pitää selvittää terveydenhuollossa.

hengitystieinfektiot
Niistäminen on allergiaoire
Kun virusperäistä nuhaa ja allergiaoireilua ei voida erottaa toisistaan, koronatestillä suljetaan pois koronaviruksen mahdollisuus. Kuvituskuva.

Kaikkia Kainuun koululaisia ja kouluissa työskenteleviä kehotetaan tulemaan kouluun ainoastaan täysin terveinä ja oireettomina.

Epäselvissä ja akuuteissa hengitystieoireissa Kainuun sote noudattaa varovaisuusperiaatetta ja testaa koronainfektion mahdollisuuden.

– Kun virusperäistä nuhaa ja allergiaoireilua ei voida erottaa toisistaan, koronatestillä suljetaan pois koronaviruksen mahdollisuus, sanoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Testattu odottaa testin tuloksia kotona. Jos testitulos on negatiivinen, kouluun voi mennä, kun henkilö on terve ja oireeton.

Koronatestiä ei tarvitse tehdä, jos työntekijän tai oppilaan pitkäaikaiset hengitystieoireet johtuvat allergiasta, eivätkä oireet pahene äkillisesti. Allergialääkityksen tehostamisen ja oireiden loppumisen jälkeen henkilö voi palata kouluun.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus