1. yle.fi
  2. Uutiset

Asiantuntija: kolme tasoristeysonnettomuutta Pirkanmaalla lyhyessä ajassa on sattumaa – Orivedellä aiotaan poistaa kaksi tasoristeystä

Tasoristeysonnettomuuksissa kuolee vuosittain muutamia henkilöitä.

tasoristeys
onnettomuus Orivedellä
Henkilöauto ja kiskobussi törmäsivät helmikuussa Tähtiniemen tasoristeyksessä Orivedellä. Kaksi henkilöautossa ollutta henkilöä loukkaantui.Matias Väänänen / Yle

Väyläviraston asiantuntija Jarmo Koistinen pitää sattumana sitä, että samalla rataosuudella Pirkanmaalla on tapahtunut alkuvuonna kolme tasoristeysonnettomuutta.

Torstain ja perjantain välisenä yönä kiskobussi syttyi tuleen, kun se törmäsi yhteen traktorin kanssa Vilppulan pohjoispuolella. Maanantaina kuorma-auto ja tavarajuna kolaroivat Orivedellä.

Lisäksi helmikuussa Orivedellä osuivat yhteen kiskobussi ja henkilöauto.

– On aika tavalla sattumaa, että nyt on juuri tänne samalle alueelle sattunut näinkin lyhyen aikavälin kuluessa kolme tasoristeysonnettomuutta. Sinänsä tasoristeysturvallisuus ei ole liikahtanut puoleen eikä toiseen, pikemminkin ehkä hyvään suuntaan, Jarmo Koistinen sanoo.

Koko Suomessa tasoristeyskolareita on alkuvuonna tapahtunut suunnilleen aiempien vuosien tahtiin. Junapalot ovat harvinaisia. Niitä on vuodessa keskimäärin seitsemän, joista henkilöjunapaloja neljä.

Tasoristeysonnettomuuksissa kuolee vuosittain muutamia henkilöitä, viime vuonna poikkeuksellisesti vain kaksi.

Käynnissä on valtakunnallinen ohjelma yli 170 tasoristeyksen poistamiseksi. Orivedellä on tarkoitus sulkea Oripohjan ja Mäkelänrinteen tasoristeykset.

– Oriveden ja Vilppulan suunnalla meillä on työn alla viisi kohdetta. Yhdessä parannetaan olosuhteita, kaksi varustetaan turvalaittein ja kaksi poistuu kiertotieratkaisuin, Koistinen kertoo.

Turvalaitteet on tulossa Toivolan tasoristeykseen Vilppulan eteläpuolelle ja Oriveden Parpolaan. Tähtiniemen tasoristeystä parannetaan muuten.

Lue lisää:

Kiskobussi syttyi tuleen tasoristeysonnettomuudessa traktorin kanssa Mänttä-Vilppulassa

Tavarajuna ja kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä Orivedellä, ei henkilövahinkoja

Kiskobussi ja henkilöauto törmäsivät junaradalla Orivedellä, kaksi loukkaantui

Lue seuraavaksi