1. yle.fi
  2. Uutiset

Yhdysvaltain Georgiassa on harmia vieraslajista – luonnonsuojelujärjestö kehottaa tappamaan teijuliskon tavattaessa

Teijuliskoja saa pitää lemmikkinä, mutta ne voivat olla vaaraksi muille eläimille, jos ne pääsevät luontoon.

vieraslajit
Mustavalkoisen kirjava teijulisko makaa maassa.
Kuvituskuva. Teijulisko voi kasvaa noin metrin pituiseksi ja painaa lähes 5 kiloa, kertoo Georgian luonnonvaravirasto.AOP

Viranomaiset varoittavat vieraslajina levinneestä teijuliskosta Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Argentiinasta peräisin olevaa noin metrin pituista teijuliskoa on tavattu kahdessa eri piirikunnassa Georgiassa, uutisoi Fox News (siirryt toiseen palveluun).

Sammakko- ja liskolajien suojeluun erikoistunut Orianne Society (siirryt toiseen palveluun) -järjestö kirjoittaa Facebook-päivityksessään, että Georgiassa tavattuja teijuliskoja voi ja pitääkin tappaa.

Teijuliskoja on laillista pitää lemmikkeinä Georgian osavaltiossa. Ne ovat kuitenkin haitaksi alueen eläimistölle, jos niitä päästetään vapaaksi luontoon tai jos ne pääsevät karkuun omistajiltaan.

Paikallinen yliopisto sekä Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus tutkivat tällä hetkellä liskon vaikutuksia alueen luonnolle. Lisäksi Georgian osavaltion luonnonvaroista vastaava virasto pyytää mahdollisia havaintoja teijuliskoista.

Liskot voivat painaa jopa lähes 5 kiloa ja ne syövät pikkueläimiä, suojeltujen eläinlajien munia, hedelmiä, vihanneksia sekä hyönteisiä, Georgian luonnonvaravirasto (siirryt toiseen palveluun) kertoo.

Lue myös:

Kylmyysaallon seuraava seuraus Floridassa: puusta pudonneet iguaanit päätyvät pataan

Floridan viranomaiset kehottavat asukkaita tappamaan vauhdilla sikiäviä iguaaneja

Floridassa käydään taistoon iguaaneja vastaan

Lue seuraavaksi