Finavia päivitti aiempaa tiedotettaan: Valtio ei enää kustanna taksimatkoja lentokentältä kotikaranteeniin

Vantaan kaupungin terveydenhuollon henkilökunta ei myöskään enää kerää saapuvilta matkustajilta oirekyselyitä.

koronavirus
helsinki-Vantaan lentoaseman taksitolppa
Vantaan kaupungilta ja Finavialta kerrotaan valtioneuvoston antaneen keskiviikkona viestin kyytien lopettamisesta.Lukas Rusk / Yle

Valtio ei enää kustanna Suomeen ulkomailta palaavien taksimatkoja lentokentältä kotikaranteeniin.

Lentoasemia ylläpitävä Finavia on perjantaina päivittänyt tiedotettaan (siirryt toiseen palveluun), jossa kerrotaan, että Helsinki-Vantaan lentoasemalta kotiin palaavien matkustajien on mahdollista saada taksilla kuljetus kotipaikkakunnalleen valtion piikkiin.

Kotimaahan palanneita matkustajia on kehotettu painokkaasti välttämään kaikkea julkisten kulkuneuvojen käyttöä matkalla kotiin 14 vuorokauden karanteeniin.

Ilmaisen kyydin sai, jos kyytiä ei ollut mahdollista järjestää itse. Esimerkiksi ulkomailta saapuvien kausityöntekijöiden kohdalla matkan kustantajaksi ilmoitettiin työnantaja.

Kyseinen tiedote julkaistiin maaliskuun lopussa. Perjantaina Finavia päivitti tekstin, ettei valtion kustantamia kotimatkoja enää tehdä: "Päivitys: Valtion maksamat kuljetukset on lopetettu. Tässä sivulla oleva sisältö on vanhentunut".

Matkustajille jaetaan kirjalliset ohjeet

Finavian viestinnän asiantuntija Pinja Kallis ja Vantaan kaupungin terveyspalveluiden johtaja Piia Vuorela vahvistavat Ylelle, että valtioneuvosto on lähettänyt keskiviikkona tiedon siitä, että valtion kustantamia taksikyytejä ei enää järjestetä 14.5. alkaen.

– Saimme valtioneuvoston kansliasta keskiviikkona tiedon, että valtion kustantamat kuljetukset kotikaranteeniin päättyvät, Vuorela sanoo.

Vuorela kertoo lisäksi, että kaupungin terveydenhuollon henkilökunta ei enää kerää saapuvilta matkustajilta oirekyselyitä.

Finavian mukaan lentoasemalle saapuville matkustajille jaetaan edelleen kirjalliset ohjeet maahan saapumiseen liittyvistä suosituksista ja määräyksistä.

Lisäksi Finavia suosittelee vahvasti, että matkustajat käyttäisivät maskia lentoasemalla liikkuessaan.

Lue lisää:

Työmatkailu laivoilla alkoi – satamissa jaetaan ohjeita maahan saapuville, mutta Jarmar Kaupin kokemus oli niukka: Sanottiin vain tervetuloa

Suomeen saapuvien matkustajien karanteenikäytäntö laajenee lentoasemalta satamiin – julkisen liikenteen käyttö on kielletty

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus