1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teollisuusalueet

Infran rakentaminen on alkanut Keminmaan Rajakankaalla

Ensimmäisiä yritystiloja uudelle teollisuusalueelle päästään todennäköisesti rakentamaan noin vuoden kuluttua.

Keminmaan Energia ja Vesi Oy on raivannut alueelta puustoa ja lähikuukausina rakennetaan vesi- ja viemäröinti sekä sähköverkko ja tiestö. Kuva: Karoliina Marttala / Yle

Keminmaan uudella Rajakankaan teollisuusalueella on aloitettu infran rakentaminen. Keminmaan Energia ja Vesi Oy on raivannut alueelta puustoa ja lähikuukausina rakennetaan vesi- ja viemäröinti sekä sähköverkko ja tiestö.

Ensimmäiset tiet valmistunevat ensi keväänä, minkä jälkeen voidaan alkaa rakentaa teollisuus- ja yritystiloja. Tonttitilaa Rajakankaalla on yli 40 hehtaaria.

Kunnan elinkeinokoordinaattori Seppo Selmgren kertoo, että uusi alue tulee tarpeeseen ja se on jo herättänyt kiinnostusta.

– Tarve tonteista on tällä hetkellä aika huutava. Meillä Keminmaassa ei ole ollut yhtään isoa tonttikokonaisuutta tarjota isommalle toimijalle. Nyt näyttää siltä, että alustavia varauksiakin on jo muutama, joten kyllä tämä liikkeelle saadaan. Edellinen alue on rakentunut noin 30-40 vuoden aikana, joten varmaankin menee 20 vuotta ennen kuin tämä alue täyttyy.

Keminmaan kunnanvaltuuston odotetaan hyväksyvän tonttien myynti- ja vuokrahinnat kesäkuussa.

Rajakankaan teollisuusalue on Keminmaan kunnan elinkeinoelämän tärkein hanke tällä hetkellä. Sen toteuttaminen viivästyi vuosia maakaupoista tehtyjen valitusten vuoksi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).