Valmistuville nuorille puhunut Obama arvosteli taas USA:n johtoa koronakriisin hoitamisessa: Monet eivät edes teeskentele olevansa vastuussa

Yhdysvaltain entinen presidentti kritisoi nykyhallintoa.

Barack Obama
Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama
Yhdysvaltain entinen presidentti Barack ObamaChristof Stache / AFP

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama on arvostellut presidentti Donald Trumpin hallinnon toimintaa koronakriisin hoitamisessa.

Valmistuville opiskelijoille virtuaalisesti puhuneen Obaman mukaan monet johtajat eivät edes teeskentele olevansa vastuussa.

Obama puhui virtuaalisessa valmistujaislähetyksessä, jonka monet kanavat välittivät.

Toisessa virtuaalipuheessa lukiosta valmistuville Obama totesi, että monet tärkeässä asemassa olevat toimivat helpoimman kautta.

– Tehdään niin kuin tuntuu mukavalta ja helpolta. Niin ajattelevat pienet lapset. Valitettavasti monet niin sanotut aikuiset, joista osalla on hienot tittelit ja tärkeät työt, ajattelevat yhä tuolla tavalla.

– Sen takia asiat ovat niin sekaisin, entinen presidentti sanoi nuorille muun muassa CNN-kanavan mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Presidentti Trumpin nimeä Obama ei puheissa maininnut.

Obama arvosteli koronakriisin hoitoa toista kertaa lähipäivinä. Viikko sitten hän kutsui tilannetta kaoottiseksi katastrofiksi julkisuuteen vuotaneessa konferenssipuhelussa.

Arvostelu viittaa siihen, että Obama on ottamassa aktiivisen roolin presidentinvaalikampanjassa.

Obama on sanonut käyttävänsä niin paljon aikaa kuin on tarpeen ja kampanjoivansa niin lujaa kuin pystyy, jotta demokraattien Joe Biden tulisi valituksi.

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään marraskuussa.

Lähteet: Reuters