Nuorilla kuljettajilla rajuja ylinopeuksia Kanta-Hämeessä

Hämeen poliisi pysäytti useamman parikymppisen kaaharin Riihimäen seudulla lauantaina.

ylinopeus
Kenttäpoliisin selkämys.
Poliisilla oli kiirettä ylinopeuksien takia Riihimäen seudulla lauantaina.Eleni Paspatis / Yle

Lauantaina Lopella kaasujalka oli höllässä. Poliisi epäilee parikymppisen miehen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Lopen kantatiellä. Poliisin tutka näytti nopeudeksi 172 kilometriä tunnissa, kun tiellä oli sadan kilometrin rajoitus.

Riihimäellä samaisena iltana parikymppisten miesten kilvanajo päättyi, kun poliisi pysäytti kaaharit tien 130 ja Meijerintien risteyksen tuntumassa. Poliisi mittasi ylinopeudeksi 136 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus tiellä oli 60 kilometriä. Kumpaakin epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nuori nainen puolestaan kaasutteli henkilöautolla Riihimäellä Hj. Elomaan kadulla viidenkympin alueella 104 kilometriä tunnissa myöhään lauantaina. Myös naista epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lauantaina poliisin haaviin jäi myös parikymppinen kolmostietä ajanut mies. Kormun kohdalla nopeutta oli 187 kilometriä tunnissa, kun moottoritien nopeusrajoitus on 120 kilometriä. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.