Poliisilla vilkas viikonloppu Lounais-Suomessa – Varsinais-Suomessa kotihälytyksiä tuplasti viime vuoteen verrattuna

Myös juhlivat nuorisoporukat työllistivät poliisia viikonloppuna.

Lounais-Suomi
Lähikuva järjestyspoliisin selkämyksestä.
Kuvituskuva.Eleni Paspatis / Yle

Lounais-Suomen poliisin viikonloppu oli vilkas. Tehtäviä riitti molempina viikonlopun öinä sekä Varsinais-Suomessa että Satakunnassa.

Erityisesti Varsinais-Suomessa kotihälytyksiä oli runsaasti. Hälytyksiä tehtiin kaksinkertaisesti verrattuna vastaavaan viikonloppuun vuotta aikaisemmin. Viikonloppuöiden aikana maakunnassa ilmoitettiin kaikkiaan 61 kotihälytystä, kun viime vuonna määrä oli 33.

Satakunnassa oli kokonaisuudessaan hieman vilkkaampaa kuin vuotta aiemmin. Kotihälytyksiä ilmoitettiin viikonloppuöinä 29, kun viime vuonna määrä oli 25.

Viikonlopun kotihälytykset koostuivat metelistä, henkilöstä häiriöksi ja väkivallasta.

Humalaisista nuorisoporukoista tuli poliisille ilmoituksia eri puolilta Lounais-Suomea. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Rauman keskuspuistossa, Turun Aurajokirannassa, Kirkkotien asunnossa, Maskun Lehmuskujalla, Merikarvialla mökillä ja Nousiaisissa asunnossa oli nuoria asunnossa juhlimassa joukolla.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi sai tehtävän Salon Kivikehän alueella, jossa ilmoituksen mukaan piti olla 50 nuorta juhlimassa. Poliisin mennessä paikalle nuoriso oli poistunut paikalta.

Liikennepoliisin partio mittasi moottoritiellä Halikossa kahdelle nuorelle mieskuljettajalle kovia nopeuksia sunnuntain puolella pimeään aikaan tien ollessa kostea. Toisen auton nopeus oli 220 km/h ja toisen auton 175 km/h. Molempia kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja heidät määrättiin tapahtumapaikalla väliaikaiseen ajokieltoon. Kuljettajat kiistivät kilpa-ajon keskenään.

Rattijuopot työllistivät poliisia molempina viikonlopun öinä ympäri Lounais-Suomea. Varsinais-Suomessa poliisilla oli 20 tehtävää liittyen rattijuopumukseen tai törkeään rattijuopumukseen perjantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä. Satakunnassa vastaava luku oli 14.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus