Finnairilta odotetaan tietoa Kokkola-Pietarsaaren lentojen kohtalosta maanantaina

Lentoyhtiö on kutsunut etäpalaveriin Kruunupyyn kentän halliyhtiön ja Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiön edustajat.

lentoliikenne
Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä.
Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä.Terhi Varjonen/Yle

Finnair aikoo supistaa koronapandemian takia rajusti kotimaan lentoyhteyksiä koko loppuvuoden ajan.

Lennot saattavat loppua ainakin vuoden ajaksi Kokkola-Pietarsaaren kentälle Kruunupyyhyn ja myös Joensuuhun, Kajaaniin, Kemiin ja Jyväskylään.

Lentotauko näillä kentillä alkoi maaliskuussa ja Ylen tietojen mukaan mahdollista on, etteivät lennot ala lainkaan. Syynä on koronapandemian takia rajusti vähentynyt lentomatkustus.

Finnairin odotetaan tiedottavan asiasta maanantaina. Se on kutsunut etäpalavereihin maakuntakenttien edustajia.

Kutsu on tullut myös Kokkolan-Pietarsaaren seudulle. Kokkolan kaupungin kehitysjohtajan Jonne Sandbergin mukaan tarkempaa tietoa ei ole, mitä Finnair aikoo kertoa.

Kysymys voi olla Kokkolan-Pietarsaaren lentojen kohtalosta.

– Jotain siihen suuntaan viittaavia signaaleja on tullut, myöntää Sandberg.

Lentoliikenne on elintärkeä seudulle

Etäpalaveriin on kutsuttu Kokkola-Pietarsaari kentän halliyhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiön Concordian toimitusjohtaja.

– Tällä kokoonpanolla käymme aina vuoropuhelua Finnairin kanssa, toteaa Sandberg.

Halliyhtiön omistavat alueen kunnat ja se tekee kuntien mandaatilla lentoliikenteen kehittämistyötä. Sandberg on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

– Lentoliikenteen jatkuminen on tälle alueelle ja sen vientiteollisuudelle elintärkeä asia ja liikenteen jatkumiseksi tullaan tekemään lujasti töitä, sanoo Sandberg.

Myös Pohjanmaan kauppakamari on jo ottanut kantaa Kokkola-Pietarsaaren lentoliikenteen puolesta. Johtaja Paula Erkkilä vaatii avoimessa kirjeessään alueen ministereille Mika Lintilälle ja Anna-Maja Henrikssonille, että likenteen on jatkuttava kesän jälkeen.

Loppuvuoden jatkuva tauko olisi Erkkilän mukaan lyhyellä aikavälillä elinkeinoelämän toimivuudelle iso heikennys ja samalla se nähdään suurena riskinä sille, että lentoyhteydet häviävät lopullisesti.

Lue myös: Finnair saattaa lopettaa lennot monille maakuntakentille ainakin vuodeksi – Kulmuni: yhteydet palautettava mahdollisimman pian

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus