Kajaanin lentotauko on venymässä ainakin vuodella – kaupunginjohtaja: "Emme tyydy siihen, jos lennot loppuvat kokonaan"

Mahdollista on, etteivät lennot ala lainkaan. Tätä Kainuussa ei sulateta.

Kajaanin lentokentällä on ollut hiljaista maaliskuusta lähtien. Arkistokuva. Kuva: Heikki Rönty / Yle

Kajaanin lentomotti saattaa pitkittyä ensi kevääseen asti. Ylen tietojen mukaan Finnairin maaliskuussa alkanut lentotauko voi jatkua Kajaanin lisäksi Kemin, Kokkolan, Jyväskylän ja Joensuun kentillä ainakin vuoden ajan.

Mahdollista on, etteivät lennot ala lainkaan. Syynä on koronapandemian takia rajusti vähentynyt lentomatkustus.

– Vuoden mittaisen lentotauon ehkä kestäisi, jos näköpiirissä olisi, että lennot alkavat uudelleen. Silloin pitäisi tehdä poikkeusjärjestelyjä. Parempi sekin on kuin, että lennot loppuvat kokonaan, sanoo Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Kajaanin kaupungin johto on Finnairin kanssa maanantaina aamupäivällä etäneuvottelussa, jossa yhtiö kertoo lentoreitin kohtalosta. Tolosen mukaan lentoyhtiön puolelta ei ole tihkunut muuta tietoa kuin kutsu palaveriin.

– Jos viesti tulee olemaan, että lennot loppuvat, meidän on mietittävä korvaavaa lentoyhtiötä kuten aikaisemmin. Kahdeksan vuotta sitten korvaajaksi tuli Flybe, mutta se on oma juttunsa.

Lentojen loppumista ei Tolosen mukaan sulateta, koska laittaisi koko Kainuun hankalaan tilanteeseen. Silloin Kainuusta otettaisiin yhteyttä valtiovaltaan, hallitukseen, omistajaohjausministeriin ja kansanedustajiin, koska olisi selvitettävä, voiko näin todella menetellä.

– Näin isoa periaatteellista asiaa ei pysty antamaan kovin hevillä periksi. Me emme tyydy siihen, jos meille ilmoitetaan, että lennot loppuvat kokonaan, Tolonen sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)