1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatilanne on pysynyt Kainuussa rauhallisena – pandemiapäällikkö: korpikentän pysyminen kiinni voi hidastaa välttämättömien lääkkeiden saantia

Tällä hetkellä koronavirustestejä tehdään Kainuussa ympäri vuorokauden.

Kainuun sotesta muistutetaan, että hengitystieoireisten tulisi hakeutua testattavaksi viivytyksettä. Arkistokuva. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Kainuussa ei ole todettu perjantain jälkeen uusia koronavirustartuntoja. Tähän mennessä maakunnassa on todettu 72 koronavirustartuntaa. Parantuneita on noin 60. Testejä on tehty lähes 1 950, ja niitä tehdään päivittäin noin 50. Valtaosa näytteistä analysoidaan Kajaanissa.

– Nykyisin voimme tehdä testejä paikallisesti ympäri vuorokauden. Sairaalaan tulevilta potilailta voimme ottaa näytteet koska tahansa ja saada niistä ripeästi vastaukset, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Koukkarin mukaan koronatilanne on Kainuussa tällä hetkellä erittäin rauhallinen. Siitä huolimatta voimassa olevia rajoitustoimia on edelleen syytä noudattaa. Hengitystieoireisten tulisi hakeutua testattavaksi viivytyksettä.

– Ei katseltaisi päiviä, vaan kun oireita tulee, tultaisi viivytyksettä testattavaksi, jotta leviäminen voidaan minimoida. Kuten hallitus julkilausui, tässä pyritään sammuttamaan epidemiaa eikä vain hidastamaan sitä. Vaade ei ole sen vähäisempi.

Koukkari on huolissaan Kajaanin lentoliikenneyhteyksistä: Jos korpikentät pysyvät kiinni, välttämättömien lääke- ja verivalmisteiden saanti voi hidastua.

– Joitakin tuotteita ei ole kuin Helsingissä. Niitä tuodaan meille nytkin maitse, mutta jos niitä kuljetetaan jatkossa ilmateitse Ouluun ja sieltä maitse Kajaaniin, tulee siihen tarpeettomia viiveitä, Koukkari toteaa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)