Hyppää sisältöön

Mikä Kajaanissa toimii ja mikä ei? Kaupunki kysyy palveluista suoraan asukkailta

Yhdyskuntatekninen kysely tipahtaa toukokuun lopulla 800 kajaanilaisen postiluukusta.

Yhdyskuntateknisessä kyselyssä kerätään mielipiteitä muun muassa katujen kunnossapidosta. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Toukokuun lopulla 800 kajaanilaiselle lähetetään kysely, jossa kysytään muun muassa jätehuollosta, teiden kunnossapidosta ja ympäristön viihtyvyydestä. Nyt on siis hyvä aika kertoa, jos kaupungin palveluissa on puutetta tai jotain kehuttavaa. Kyselyn voi täyttää joko paperilla tai kyselyn mukana tulevan linkin kautta verkossa.

Kyseessä on monivalintakysely, jonka täyttämiseen menee korkeintaan 15–20 minuuttia. Kysely toimitetaan yli 18-vuotiaille kaupunkilaisille täysin satunnaisesti. Kyselyyn toivotaan vähintään 300 vastausta. ** **


Kyselyn tuloksia käytetään palvelujen kehittämiseen, ja samalla verrataan palvelujen hinta-laatusuhdetta muihin kuntiin.

– Tietysti halutaan myös vertailla, kuinka tyytyväisiä asukkaat ovat verrattuna muihin kaupunkeihin, kaupungininsinööri Matti Nousiainen sanoo.

Mikäli joku asia on Kajaanissa huonosti, mutta toisessa kyselykunnassa hyvin, voi kaupunki verrata palveluja ja etsiä vinkkiä parannuksiin. Hinta–laatu-vertailua tehdään siis myös.

Sama kysely tehdään useissa Suomen kaupungeissa kahden vuoden välein.

– Kajaanilaiset ovat keskimäärin ihan tyytyväisiä. Aina on vara parantaa ja parempaa laatua voi aina tehdä, mutta se tahtoo aina maksaa enemmän, Nousiainen muistuttaa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)