1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Janakkala

Janakkala sai yt-neuvottelut päätökseen – ketään ei lomauteta

Kaikille lomautusuhan alla olleille henkilöille on löytynyt korvaavaa työtä. Työtilannetta muutti myös koronaviruksen vuoksi asetettujen rajoitusten purkaminen.

Janakkala
kunnan kyltti tien varressa
Janakkalan yt-neuvottelut käynnistyivät huhtikuun lopulla.Miki Wallenius / Yle

Janakkala on saanut kunnan työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut päätökseen. Neuvotteluissa päädyttiin lopputulokseen, jossa ketään ei lomauteta koronaviruspandemian vuoksi.

Kaikille lomautusuhan alla olleille henkilöille on löytynyt korvaavaa työtä. Lisäksi osa työntekijöistä pitää pidemmän vuosiloman, palkattomia vapaita tai kannustevapaita. Työtilannetta muutti myös koronan vuoksi asetettujen rajoitusten purkaminen. Kaikki henkilöstön edustajat hyväksyivät esityksen.

Edellisen neuvottelun jälkeen Janakkalassa tarkasteltiin vielä kertaalleen mahdollisesti lomautettavien työntekijöiden työmahdollisuuksia. Tila- ja aluepalveluista sekä ateria- ja puhtauspalveluista löytyi lisää työtehtäviä korvaamaan koronan vuoksi vähentyneitä omia töitä.

Asian käsittelyä jatketaan kunnan yhteistyöryhmässä keskiviikkona 20.5. ja kunnanhallitus päättää asiasta maanantaina 25. toukokuuta.

Lue seuraavaksi