1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kultaranta

Velkaantuminen huoletti presidenttiä, Marin peräänkuulutti vastaantuloa EU-jäsenmaiden kesken - Yle seurasi Kultaranta-keskustelut hetki hetkeltä

Voit katsoa keskusteluista tallenteen klikkaamalla tämän jutun kuvaa.

Sauli Niinistö saapumassa Pasilan studiotaloon.
Presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut juontavat Ylen Rosa Kettumäki ja Antti Sahlström.

Presidentti Sauli Niinistön isännöimissä Kultaranta-keskusteluissa pohdittiin tänään sunnuntaina koronapandemian jälkeistä aikaa.

Tätä käytiin läpi maailman, talouden ja yhteiskunnan näkökulmista. Keskustelut on pidetty perinteisesti presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa, mutta tänä vuonna ne järjestetään poikkeusjärjestelyin.

  • Eu-komissaari Jutta Urpilainen sanoi keskustelussa uskovansa EU:n integraation syvenemiseen. Hänen mukaan unionin maiden on yhdessä pystyttävä huolehtimaan siitä, että EU-maiden talous lähtee toipumaan koronan jälkeen.
  • Urpilaisen mukaan iso kysymys on, miten EU asemoi itsensä suhteessa Yhdysvaltoihin ja Kiinaan.
  • Entinen pääministeri Esko Ahon mukaan velkaa tarvitaan akuutista kriisistä selvämiseen. Hän kuitenkin muistutti, että velkarahaa on osattava käyttää taitavasti.
  • Presidentti Niinistö nosti esiin huolensa velkaantumisesta ja "rahan nyhjäisemiseen tyhjästä" Euroopassa. Esko Ahon mukaan eurossa on valuvika.
  • Pääministeri Sanna Marin kiitti keskusteluissa eduskuntaa joustavuudesta ja sanoi itse jo odottavansa normaalimpaa arkea.

Tästä voit lukea Kultaranta-keskustelujen seurannan hetki hetkeltä:

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.