1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammatillinen koulutus

Onnea ammattiin valmistuneille! Katso tutkinnon suorittaneiden nimet Ylen amiskoneesta

Tänä keväänä korona muutti suunnitelmat ja rutiinit. Opinnot vietiin loppuun poikkeusoloissa.

Kuva: Miia Anttila

Tänä keväänä valmistuvat opiskelijat saavat todistuksensa poikkeusoloissa. Korona toi uusia järjestelyjä sekä opintoihin että harjoittelujaksoihin ja näyttökokeisiin.

Alan järjestöjen kyselyssä (siirryt toiseen palveluun)enemmän kuin joka viides sanoi opintojensa viivästyneen poikkeusolojen takia. Jopa puolet opiskelijoista kertoi kuormituksen kasvaneen.

Opetushallituksen (siirryt toiseen palveluun)arvioiden mukaan korona voi olla osasyy myös tutkintomäärien vähenemiseen. Laskua on 5–8 prosenttia edellisvuodesta.

Kolme tasoa, 47 000 tutkintoa

Ammatillisia tutkintoja ovat perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Kaikkien lopuksi on näyttötutkinto, jossa opiskelija osoittaa taitonsa käytännössä.

Ammatillisen tutkinnon suorittaa tänä keväänä noin 47 000 opiskelijaa. Heistä 34 000 on tehnyt ammatillisen perustutkinnon ja 13 000 ammatti- tai erikoisammattitutkinnon.

Noin 5 500 suorittaa tutkintonsa oppisopimuskoulutuksena.

Yle julkaisee amiskoneen, johon on pyydetty valmistuvien nimet kouluilta. Amiskoneessa ovat toisen asteen oppilaitoksissa ammatillisen tutkinnon suorittaneet nuoret ja aikuiset. Päivitämme konetta, kun saamme nimiä ja tietoja lisää.

Kaikkien valmistuneiden ei löydy, koska heistä osa on kieltänyt nimensä julkaisemisen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.