1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varusmiehet

Lomakuljetusbussissa koronalle altistuneet Karjalan prikaatin varusmiehet alkoivat oireilla – 6 testiä on osoittautunut negatiiviseksi

Varusmiehellä todetulle koronavirustartunnalle altistui 50 henkilöä.

varusmiehet
varusmiesten mustia maihinnousukenkiä
Koronavirustartunnalle altistuneet varusmiehet ovat olleet erillään muista siitä lähtien, kun epäilty tartunta tuli tietoon viime keskiviikkona. Arkistokuva.Sara Silvennoinen / Yle

Karjalan prikaatin varusmiehillä ei ole todettu koronavirustartuntoja perjantain jälkeen Kouvolan Vekaranjärvellä.

– Kuusi henkilöä on testattu ja testitulokset ovat olleet negatiivisia. Tilannetta seurataan, esikuntapäällikön sijainen Janne Viitasalo Karjalan prikaatista kertoo.

Hänen mukaansa on mahdollista, että maanantaina testataan kaksi henkilöä lisää. Varusmiesten koronavirustestit tehdään Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalla, ja lääkäri arvioi testaustarpeen oireiden perusteella.

Vekaranjärven varuskunnan varusmiehellä vahvistettiin koronavirustartunta perjantaina 15. toukokuuta. Tartuntaepäily tuli tietoon kaksi päivää aiemmin, ja varusmies otettiin hoidettavaksi Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalle. Hänen oireensa olivat ja ovat Viitasalon mukaan edelleen lieviä.

Tartunnalle ehti altistua palveluksessa ja varusmiesten lomakuljetusbussissa yhteensä 50 henkilöä. Altistuneet varusmiehet ovat omissa yksiköissään erillään muista varusmiehistä.

Karjalan prikaatissa palvelee parhaillaan noin 3000 varusmiestä.

Heidät on jaettu kolmeen rotaatioryhmään, jotka kiertävät kahden viikon sykleissä: kaksi viikkoa lomalla, kaksi viikkoa koulutuksessa varuskunnassa ja kaksi viikkoa koulutuksessa maasto-olosuhteissa.

Kiertojärjestelyn tarkoituksena on turvata Karjalan prikaatin toiminnan jatkuvuus ja sille kuuluvat Puolustusvoimen lakisääteiset tehtävät.

Eri ryhmät eivät kohtaa toisiaan, ja yhteiskäytössä olevat tilat ja ajoneuvot puhdistetaan ennen ryhmien vaihtumista. Järjestely jatkuu varusmiesten kotiutumiseen asti.

Lue myös:

Varusmiehellä todettu koronavirustartunta Karjalan prikaatissa – linja-autollinen varusmiehiä altistunut

Tuoreimmat koronavirusuutiset Kymenlaaksosta

Tuoreimmat koronavirusuutiset

Lue seuraavaksi