Finnair lentää heinäkuussa Euroopan tärkeimpiin kohteisiin ja aloittaa myös kaukolennot Aasiaan

Finnair kertoo, että sen tarkoitus on lentää heinäkuussa noin kolmannes normaalista lentojen määrästä.

Finnair
Kuvassa on Finnairin lentokoneita toukokuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Koneet ovat maassa koronaviruspandemian vuoksi.
Finnarin koneita oli pysäköitynä Helsinki-Vantaan lentokentällä toukokuussa.Silja Viitala / Yle

Koronaviruksen takia asetettuja matkustusrajoituksia poistetaan eri maissa, joten lentoyhtiö Finnair lisää asteittain lentoja heinäkuusta alkaen.

Heinäkuussa Finnair lentää Euroopan tärkeimpiin keskuksiin kuten esimerkiksi Berliiniin, Brysseliin, Lontooseen, Moskovaan ja Pariisiin. Elokuussa alkavat lennot muun muassa Barcelonaan, Madridiin, Milanoon ja Roomaan.

Aasiaan Finnair lentää heinäkuussa muun muassa Pekingiin, Shanghaihin, Tokioon, Singaporeen ja Bangkokiin. Elokuussa lentoreitit aukeavat Delhiin ja New Yorkiin. Talvikauden ohjelmassa on lentoja esimerkiksi Miamiin ja Phuketiin.

Finnairin kaupallinen johtajan Ole Orvérin mukaan yhtiön on tarkoitus lentää heinäkuussa 30 prosenttia normaalista lentojen määrästä.

– Hiljattain tekemämme asiakaskysely kertoo, että ihmiset suunnittelevat jo sekä liike- että vapaa-ajanmatkoja, Orvér sanoo tiedotteessa.

– Lisäämme sekä reittejä että viikkovuoroja kuukausi kuukaudelta kysynnän elpyessä, hän jatkaa.

Finnair kertoo tiedotteessaan, että se tarkastelee liikenneohjelmaansa kuukausittain. Yhtiöllä on valmius lisätä lentoja kysynnän ja mahdollisten matkustusrajoitusten muutosten mukaisesti.

Lisää aiheesta:

Finnair ei lennä kesällä Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin tai Kokkolaan – talvikaudesta päätökset myöhemmin

Finnair saattaa lopettaa lennot monille maakuntakentille ainakin vuodeksi – Kulmuni muistuttaa: "Eduskunta käsittelee 700 miljoonan tukea"

Katso, miten koronavirus muutti Suomen lentoyhteyksiä maailmalle – ensin tuli romahdus, mutta joillakin reiteillä kysyntä jopa kasvoi

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus