Esitys sairaanhoitopiirin hallitukselle: Assi-sairaalan keskeytys jatkuu, allianssille armonaikaa kesäksi

Ahveniston sairaalahankkeen projektihenkilöstölle käynnistetään yt-neuvottelut.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Ahveniston sairaala havainnekuvassa
Ahveniston sairaalasta on sen suunnittelun edetessä esitetty erilaisia havainnekuvia. Team Integrated

Tiistaina kokoontuvalle Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitukselle esitetään, että Ahveniston sairaalan kehitysvaiheen keskeytystä jatkettaisiin. Sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta päätti keskeytyksestä jo viime viikolla ja nyt hän esittää hallitukselle keskeytyksen jatkamista toistaiseksi.

Sairaalaa suunnittelevan allianssin palveluntuottajille oltaisiin antamassa mahdollisuus valmistella tarkempaa suunnitelmaa ja kustannuslaskelmaa elokuun loppuun asti. Tämä työ allianssin pitäisi tehdä omalla kustannuksellaan ja riskillään, allianssisopimuksen ulkopuolisena työnä.

Sairaalahankkeen kustannuksia on koetettu laittaa kuriin eri keinoin jo aiemmin, mutta tuorein kustannuslaskelma osoittaa silti noin 20 prosentin eli noin 62 miljoonan euron ylitystä tavoitebudjetista. Kehitysvaiheeseen on tähän mennessä käytetty jo 23 miljoonaa euroa kehitysvaiheen 28,9 miljoonan euron budjetista. Esityslistan mukaan kehitysvaiheessa allianssin kustannukset ovat sairaanhoitopiirille noin 300 000 euroa viikossa.

Sairaanhoitopiirin sopimuskumppaneita allianssissa ovat Skanska talonrakennus Oy, Sweco rakennetekniikka Oy, Sweco talotekniikka Oy ja Team Integrated työyhteenliittymä.

Keskeytys ainakin kesäksi

Sairaanhoitopiirin johto on neuvottelujen perusteella arvioinut, että työt on tarkoituksenmukaista keskeyttää kesän ajaksi. Samalla lisäaika antaa mahdollisuuden keskustella sairaanhoitopiirin jäsenkuntien kanssa yhteisestä tahtotilasta ja vaihtoehtoisista jatkotoimenpiteistä.

Esityslistatekstin mukaan kustannuslaskennan ensimmäinen versio ei sisällä tietoa siitä, miksi Assi-hankkeen neliöhinta on useita satoja euroja suurempi kuin viime vuosina rakenteilla olleissa muissa sairaaloissa. Näiden syiden analysointi on osa jatkotyöskentelyä. Keskeytyksen aikana selvitetään myös sitä vaihtoehtoa, että allianssi irtisanotaan kokonaisuudessaan.

Allianssisopimuksen irtisanominen syksyllä osittain tai kokonaan ja uudelleen kilpailuttaminen tarkoittaisi, että hankkeen aikataulu tulee viivästymään useita kuukausia suunnitellusta.

Päätökset sairaalahankkeen jatkotoimista tehdään viimeistään syyskuussa sairaanhoitopiirin hallituksessa. Päätöksen itse Assi-sairaalan toteutuksesta tekee yhtymävaltuusto.

Yt-neuvottelut projektihenkilöstölle

Allianssin kehitysvaiheen tehtävien keskeyttämisen takia osa töistä on keskeytettynä, mutta hanketta edistäviä tehtäviä on samalla tarpeen jatkaa. Työt ovat siis tilapäisesti vähentyneet, joten sairaanhoitopiirin hallitus päättää huomenna yhteistoimintaneuvottelun aloittamisesta tuotannollisin perustein.

Neuvottelussa käydään läpi hankkeen projektihenkilöstön työtilanne, mahdolliset tehtävät keskeytyksen aikana, mahdolliset muutokset työtehtävissä ja muut mahdolliset keskeytyksestä aiheutuvat toimenpiteet.

Yhteistoimintaneuvottelu koskee Assi-hankkeessa pääasiallisesti työtä tekevää sairaanhoitopiirin palveluksessa olevaa henkilöstöä. Jokaisen henkilön tilanne käydään tapauskohtaisesti läpi.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus