Forssan Palloseura sai Mestis-lisenssin – FPS:n Vuorela: "Iso asia koko kaupungille"

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea päätti asiasta iltapäivällä.

Forssa
Forssan jäähalli
Forssan jäähalliin on päätetty hankkia joustokaukalo.Eeva Hannula / Yle

Forssan Palloseura on saanut lisenssin nousta miesten jääkiekossa toiseksi ylimmälle sarjatasolle Mestikseen kaudelle 2020-2021. FPS on viimeksi pelannut Mestistä kaudella 2006-07.

Jääkiekkoliiton lisenssikomitea päätti asiasta iltapäivällä.

Nousun mahdollisti Forssan valtuuston päätös joustokaukalon hankinnasta jäähalliin. Seura antoi myös lisenssikomitealle pyydettyjä lisäselvityksiä.

Nyt Suomi-sarjassa pelaavan seuran talouden turvaamiseksi on kerätty varoja Pelasta Palloseura -kampanjalla. Iso kysymys onkin, riittävätkö seuran varat Mestikseen. Lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro on luottavainen:

– Jos vertaa näitä muita Mestis-seuroja, niin eihän oikeastaan kenelläkään ole mikään huippuhyvä tilanne taloudellisesti. Kyllä Forssan tilanne ihan kilpailukykyinen on näitten muitten kanssa.

– Uskoisin, että Forssassa on aika hyvä jääkiekkobuumi meneillään ja nyt kun saadaan sinne Mestis-joukkue ja tulee uusia, vähän kovempia vastustajia kuin aikaisemmin, niin se mielenkiinto varmaan lisääntyy, Soro arvioi.

Forssassa tunnelma korkealla

Forssan Palloseuran hallituksen puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela vastaa puhelimeen kotikonnuiltaan Somerolta. Mies on helpottunut lisenssiratkaisusta:

– Tässä on viime viikot oltu vähän löysässä hirressä ja nyt paikka myönnettiin ja päästään sen työn pariin, mitä tässä on odoteltu.

Lisenssikomitean vaatimista selvityksistä hän kertoo, että seura antoi laaja-alaista selvitystä taloudellisesta tilanteestaan.

– Meillä oli todella hyvä Pelasta Palloseura -kampanja, mikä meni yli odotusten. Sillä saatiin vanhat velat kuitattua suurimmaksi osaksi. Nyt talouskuri täytyy olla, ja samalla hakea isompi määrä tukijoita taustalle. Työtä on paljon, Vuorela muistuttaa.

Forssassa on keskusteltu vilkkaasti nopeasti ratkaistusta joustokaukaloratkaisusta. Osa urheilun parissa toimivista ei pidä kaupungin joustokaukaloratkaisua tasapuolisena muille lajeille. Toisaalta moni on myös erittäin tyytyväinen ratkaisuun. Vuorela ei ole kertomansa mukaan juuri ehtinyt seurata käytyä keskustelua.

– Onhan tämä iso asia koko kaupungille, sitä on 13 vuotta odotettu ja viestiä ja puhelua on tullut. Moni ei sitä vielä edes ymmärrä, miten iso asia se on seutukunnallisestikin. Kyllä toivoisin, että jokainen näkisi tässä vain positiivista suuntaa eteenpäin. Vaikutus on suuri harrastetasolle asti.

Mestiskauden tavoitteesta Vuorela ei uskalla sanoa vielä mitään.

– Meillä on valmiit suunnitelmat ja pelaajakoordinaattori alkaa toimia välittömästi, valmennuksen kanssa tehdään tällä viikolla päätöksiä ja pyritään saamaan hyvä ja iskukykyinen joukkue ensi syksyksi, kun pelit alkavat.

Mestiksessä 14 joukkuetta

Ensi kaudella Mestiksestä ei pudoteta yhtään joukkuetta alemmalle sarjatasolle. Mestis-lisenssin on kaudelle 2020-21 saanut yhteensä 14 joukkuetta:

Edustus Hermes ry (Hermes)
Forssan Palloseura ry (FPS)
Heinolan Peliitat Oy (Peliitat)
Hokki Kainuu Oy (Hokki)
Iisalmen Peli-Karhut ry (IPK)
Imatran Ketterä Oy (Ketterä)
Mehtimäki Oy (Jokipojat)
KeuPa Hockey Oy (KeuPa HT)
Kiekko-Espoo Oy (Kiekko-Espoo)
Kiekko-Vantaa Hockey Oy (K-Vantaa)
Koovee Hockey Oy (Koovee)
RoKi Hockey Oy (RoKi)
Savonlinnan Pallokerho Oy (SaPKo)
TUTO Hockey Oy (TUTO Hockey)

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus