Poikkeusaika tuo Porin ravikesään juhannusravit – suurkilpailu Kultaloimi järjestetään heinäkuussa

Perinteisesti ravien kotimaan suurkilpailukauden avaava Kultaloimi jouduttiin peruuttamaan huhtikuussa koronaepidemian takia.

Pori
Ravit kuvitus
Porissa ravit jatkuvat koronatauon jälkeen kesäkuussa.Yle

Ravit alkavat tänään maanantaina Suomessa kahden kuukauden tauon jälkeen poikkeusjärjestelyin.

Porissa ravataan koronatauon jälkeen ensimmäisen kerran perjantaina kesäkuun 5. päivänä.

Vielä on epäselvää, miten yleisöllä on mahdollisuus osallistua kesän raveihin. Tämän vuoksi Kokemäen kesärata ilmoitti jo pari viikkoa sitten peruvansa kokonaan perinteiset kaksipäiväiset juhannusravit.

Kokemäellä ravataan mahdollisesti elokuussa yhdet ravit ja syyskuussa kahdet ravit, jos yleisörajoituksiin tulee oleellisia lievennyksiä.

Porin ravirata otti järjestettäväkseen Kokemäen koronaperuutuksen vuoksi juhannussunnuntaille iltaravit, jotta hevoset pääsevät kilpailemaan.

– Haluamme antaa tämän alueen alueen hevosille kilpailutarjontaa, kun on ollut pitkä tauko. Hevosilla on kova paine ja halu kilpaillla, sanoo Porin Ravit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Ojanen.

Huhtikuussa peruttu Kultaloimi-suurkilpailu järjestetään torstaina heinäkuun 16. päivänä. Kyseessä on jo aiemmin Porin raviradalle myönnetty ravipäivä.

Lämminveristen järjestyksessään 49. Kultaloimen voittaja kuittaa 10 000 euroa ja suomenhevosten Kultaloimen historian 20. voittaja 8 000 euroa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus