Soite pyrkii viemään yt-neuvottelut läpi neljässä viikossa

Yhteistoimintaneuvotteluissa pyritään lisäämään henkilöstön joustavaa siirtymistä yksiköstä toiseen.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä, Soite
keskussairaala kokkola
Koronaepidemiaan varautuminen on tullut kalliiksi Soitelle. Ville Viitamäki / Yle

Keskipohjalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava Soite aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut koronaepidemian takia. Kuntayhtymän hallitus päätti neuvottelujen aloittamisesta maanantaina. Yhteistoimintaneuvottelut pyritään saamaan päätökseen 15.6.2020 mennessä.

Tavoitteena on lisätä henkilöstön joustavaa siirtymistä tehtävistä toisiin, koska tilanteet koronaepidemian aikana voivat muuttua nopeasti ja poikkeustilanne voi kestää pitkään.

Tässä vaiheessa yhteistoimintaneuvotteluissa ei suunnitella lomautuksia tai irtisanomisia. Ensisijaisesti yt-menettelyllä pyritään mahdollistamaan henkilöstön siirrot ja siirtyminen tehtävistä toisiin heidän osaamistaan vastaavalla tavalla.

Muita ratkaisuja, joita tarkastellaan yhteistoimintamenettelyssä, ovat esimerkiksi työaikapankissa olevat vapaat, säästölomat, aktiivivapaat, lomarahanvaihtovapaat sekä palkattomat virka- ja työvapaat.

Koronaepidemiasta koituu Soitelle miljoonien eurojen lisäkustannukset. Soiten arvio on, että ensi vuoden budjetissa jäsenkuntalaskutuksessa on yli 10 miljoonan euron sopeuttamistarve aiemmin tehtyjen rakenteellisten säästöjen lisäksi.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus