1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Kajaanin seurakunta avaa taas ovensa – riskiryhmäläisiä kehotetaan yhä jäämään kotiin

Jumalanpalvelukseen pääsee taas paikan päälle 7. kesäkuuta alkaen.

Kirkkoon ei ole päässyt koronan takia pitkään aikaan. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle

Kajaanin seurakunta palaa arkeen vaiheittain. Kokoontumisrajoituksia puretaan kesäkuun alusta lähtien, jonka jälkeen esimerkiksi muisto- ja kastetilaisuuksia voidaan järjestää seurakunnan tiloissa. Siunaustilaisuuksia järjestetään joko haudalla, Valon kappelissa tai Vuolijoen kirkossa.

Pääkirkon jumalanpalvelukset ovat avoimet 7. kesäkuuta alkaen. Seurakunta kuitenkin suosittelee, että riskiryhmään kuuluvat osallistuvat jumalanpalveluksiin edelleen verkon ja radion kautta.

– Suosittelemme, että tartuntariskin välttämiseksi riskiryhmiin kuuluvat henkilöt osallistuisivat jumalanpalveluksiin edelleen verkon ja radion kautta, kirkkoherra Marko Miettinen sanoo.

Seurakunta noudattaa tilaisuuksissa ja kirkollisissa toimituksissa 50 henkilön kokoontumisrajoitusta. Kirkkoon tulijoita opastetaan istumaan penkkeihin niin, että lähikontakteilta vältytään.

Jatkossa seurakunta toimittaa lyhyen viikkomessun keskiviikkoisin Linnantauksen kirkossa. Lehtikankaan kirkko on kesätauolla ja Vuolijoki–Otanmäen alueella järjestetään kesäkirkkoja heinäkuussa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)