1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ensihoito

Iitti valittaa ambulanssin yöpäivystyksen lopettamisesta – kunnanjohtaja sai tiedon asiasta vain kolme päivää aiemmin

Ensihoidon yöpäivystys loppui Iitissä viime viikon maanantaina.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ambulanssi tammikuussa 2020. Kuva: Petri Niemi/Yle

Iitin kunta valittaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän päätöksestä lopettaa ensihoidon yöpäivystys.

Tähän asti ambulanssi on ollut hälytysvalmiudessa Iitin paloasemalla ympäri vuorokauden. Viime viikon maanantaista alkaen ambulanssi on päivystänyt vain 12 tuntia vuorokaudessa. Yöpäivystys on katkolla 27. syyskuuta asti.

Iittiläiset ovat suivaantuneita siitä, että hyvinvointityhtymä teki viranhaltijapäätöksen asiasta vain kolme päivää ennen yöpäivystyksen loppumista.

Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholmin mielestä asiaa oli valmisteltu salassa. Hän kertoo kuulleensa huhuja asiasta aiemmin keväällä ja lähettäneensä siitä tietopyynnön hyvinvointiyhtymälle. Vastauksen tietopyyntöön hän sai virka-ajan jälkeen toissa viikon perjantaina, jolloin asiasta oli tehty viranhaltijapäätös.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän terveys- ja sairaanhoitopalveluiden johtaja Tuomo Nieminen sanoo, että asiasta päätettiin jo viime syksynä yt-neuvotteluissa.

Iitin kunnanhallitus valtuutti maanantaina kunnanjohtajan tekemään oikaisuvaatimuksen toimialajohtaja Tuomo Niemisen perjantaina 8. toukokuuta tekemästä viranhaltijapäätöksestä.

Lue myös: Iittiläiset ärähtivät ambulanssin yöpäivystyksen lopettamisesta – kunnanjohtaja syyttää valmistelun salaamisesta, hyvinvointiyhtymän mukaan päätös tehtiin jo viime syksynä