Carelicumin korttelista musiikin ja kaupungin hallinnon kotipesä?

Nopeimmillaan kokonaisuus on Joensuun kaupunginvaltuuston käsittelyssä kesäkuussa. 

Joensuu
Calicumin katto.
Carelicumin nykyiset ensimmäinen ja toinen kerros toimisivat musiikki- ja kulttuuritalon lämpiönä. Heikki Haapalainen / Yle

Carelicumin kortteli näyttää nyt todennäköisimmältä Joensuun musiikki- ja kulttuuritalon sijoituspaikalta. Saman katon alle mahtuu myös kaupungin hallinto.

Suunnitelmia esiteltiin kaupunginvaltuutetuille maanantaina iltakoulussa.

Ajatus on, että Carelicumin nykyiset ensimmäinen ja toinen kerros toimisivat musiikki- ja kulttuuritalon lämpiönä. Tiloista olisi kulkuyhteys uudisrakennukseen, jonne tulisi 800–900 ihmistä vetävä suuri sali.

Uudirakennukseen muuttaisivat myös noin 200 kaupungin hallinto- ja suunnittelutehtävissä työskentelevää työntekijää, jotka ovat nykyään hajasijoitettuina muun muassa kaupungintalolle, Muuntamontielle, Carelicumiin ja eri puolille Tiedepuistoa.

Vaihtoehtona on rakentaa musiikki- ja kulttuuritalo Ystävyydenpuistoon ja kaupungin hallinnolle uudet tilat Koulukadun kulmatontille, missä on tällä hetkellä pysäköintipaikka.

Kaikissa näissä ratkaisuissa Pohjois-Karjalan museo siirtyisi kaupungintaloon niin, että talosta tulisi museon, teatterin ja mahdollisesti muunkin kulttuurin arvorakennus.

Valmistelu jatkuu. Seuraavaksi asia on keskustelussa valtuustoryhmissä ja sen jälkeen kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa.

Nopeimmillaan kokonaisuus on kaupunginvaltuuston käsittelyssä kesäkuussa.