Kainuun kansanedustajat eivät hyväksy lentomottia – Merja Kyllönen: "Nyt kuohuu koko eduskunta, maakunnat ja muut toimijat"

Finnair
Kuvassa on Finnairin lentokoneita toukokuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Koneet ovat maassa koronaviruspandemian vuoksi.
Kajaanin lentokentältä ei lennetä ainakaan vielä kesällä mihinkään. Kuvituskuva. Silja Viitala / Yle

Kainuulaiset kansanedustajat Raimo Piirainen (sd.), Tuomas Kettunen (kesk.) ja Merja Kyllönen (vas.) eivät hyväksy Kainuun lentomottia.

Finnair ilmoitti, ettei se liikennöi useille pienemmille kentille koko kesänä. Talvea koskevia päätöksiä lentoyhtiö lupaa elokuussa.

Kansanedustajat ymmärtävät, ettei koronakriisin aikana lennetä, mutta lentotauon pitkittymistä he eivät hyväksy. Raimo Piiraisen mukaan Finnairin tulisi aloittaa lennot heti koronakriisin jälkeen ja katsoa, kuinka paljon kysyntää lennoille oikeasti on.

– Kyllä täältä täytyy pystyä lentämään. Kainuun kohdalta kannattaa kokeilla onko kyytiin lähtijöitä, heti kun rajoja ruvetaan avaamaan, Piirainen sanoo.

Tuomas Kettusen mielestä Kainuussa pitäisi pohtia saavutettavuutta aivan uudella tavalla kaikkien kulkuvälineiden osalta.

– Kainuun saavutettavuutta on tarkasteltava kokonaisuutena. Matkaketjujen tulee toimia, se on koko maakunnan tulevaisuuden kannalta keskeistä, Kettunen sanoo.

Kansanedustajat korostavat, että lentojen loppuminen Kajaaniin olisi katastrofi Kainuun elinkeinoelämälle ja matkailulle. Merja Kyllösen mukaan vihjailu maakuntalentojen perumisesta on jo aloittanut suuren myrskyn.

– Nyt kuohuu koko eduskunta, maakunnat ja muut toimijat. Kyllä nyt avattiin sellainen pandoran lipas, että tulee väistämättä mieleen kymmenen vuoden takainen tilanne, kun näitä asioita viimeksi pöllyytettiin, Kyllönen sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus