Soinin kunta irtisanoo Vuorenmaan rinnealueen vuokrasopimuksen

Alue on ollut vuokrattuna Erämaan elämyskeskukselle, mutta sopimuskiistan vuoksi kunta päätyi sopimuksen purkuun.

vuokrasopimukset
Vuorenmaan hiihtokeskus
Kunnanhallitus päätti irtisanomisesta.Tarmo Niemi / Yle

Soini kunta irtisanoo Vuorenmaan rinnealueen vuokrasopimuksen Erämaan elämyskeskuksen kanssa. Kunnanhallitus päätti asiasta yksimielisesti eilisiltaisessa kokouksessaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala kertoo, että asiasta keskusteltiin perusteellisesti ja yksimielinen päätös oli, että vuokrasopimus pitää sanoa irti.

- Käytiin pitkä keskustelu eilen. Lakimies on antanut vastinetta meille ja mentiin sitä läpi aika oikeinkin tarkasti, että mitkä ne on ne meidän riskit siinä olemassa. Me on yritetty kaikkemme ja on tehty sopimuksen mukaan. Luulisin, että on isot mahdollisuudet oikeudessa, ettei me hirveästi kuntana kärsittäisi.

Irtisanomisaika on kolme kuukautta. Sopimuskiistassa ollaan etenemässä käräjille. Keisala arvioi, että asia olisi käsittelyssä syksyllä. Yrittäjän esittämää sovittelumahdollisuutta ei kunnan nakökulmasta enää ole.

- Me on yritetty istua pöytään ja keskustella, mutta ei siitä tullut mitään. Me mennään käräjäoikeuteen, ei me haluta sitä sovittelua mitä hän esittää.

Lue lisää: Riita Soinin laskettelukeskuksessa syvenee – kunta haluaa irti sopimuksesta, yrittäjä uhkaa miljoonakorvauksilla

Ilo uudesta rinneyrittäjästä oli lyhyt pienessä Soinin kunnassa – petoksista tuomitun yrittäjän kanssa roihahti ilmiriita hetkessä

Tupa oli täynnä ja tunteet kuumenivat, kun Soinissa keskusteltiin rinnehiihtokeskuksen tulevaisuudesta – osa yleisöstä marssi ulos kesken tilaisuuden