Maksniemen alikulkusillan uusiminen on aloitettu – liikenne ohjataan kiertotielle

Viime vuonna käynnistyneeseen Viantienjoen ja Maksiniemen väliseen tieurakkaan sisältyy kaikkiaan 12 uuden sillan rakentaminen.

Maksniemi, Simo
Maksniemen alikulkusillan uusimistyöt
Viime vuonna käynnistyneeseen Viantienjoen ja Maksiniemen väliseen tieurakkaan sisältyy kaikkiaan 12 uuden sillan rakentaminen.Karoliina Marttala / Yle

Viantienjoen ja Maksiniemen välisellä nelostiellä on otettu käyttöön uusi kiertotie. Maksniemen alikulkusillan uusiminen on aloitettu, minkä vuoksi liikenne ohjataan kiertotielle. Kaksikaistaisella kiertotiellä on 40 km/h nopeusrajoitus.

Viime vuonna käynnistyneeseen Viantienjoen ja Maksiniemen väliseen tieurakkaan sisältyy kaikkiaan 12 uuden sillan rakentaminen, joista yhdeksän sillan kannet on betonoitu jo talven ja kevään aikana.

Tällä hetkellä siltojen kohdilla on käytössä kaikkiaan seitsemän kiertotietä. Liikenteelle uusia siltoja otetaan käyttöön kesäkuun lopulla.

Viantienjoki-Maksniemi -urakka sisältää ohituskaistojen, rinnakkaisteiden, alikulkusiltojen ja vesistösiltojen rakentamista.

Hankkeessa rakennetaan uusi kahdeksan kilometriä pitkä rinnakkaistieyhteys valtatien eteläpuolella. Lisäksi valtatien pohjoispuolelle rakennetaan Maksniementien ja Palohovintien yhdistävä 1,2 km pituinen rinnakkaistie. Myös yksityisteitä rakennetaan useita kilometrejä.