Kesäkunnan leirintäalueelta löytyi heinäkuussa kuollut mies – poliisi tutkii nyt tappona

Poliisi kertoo kuulustelleensa Puumalassa useita henkilöitä tapaukseen liittyen, mutta ketään ei ole toistaiseksi vangittu.

henkirikokset
Poliisin logo poliisimiehen hihassa.
Poliisi tiedottaa Puumalan tapauksesta lisää tutkinnan edettyä. Kuvituskuva.Esa Huuhko / Yle

Itä-Suomen poliisi on ryhtynyt tutkimaan Puumalassa leirintäalueella viime kesänä tapahtunutta kuolemantapausta epäiltynä tappona.

Poliisi tutki tapausta aluksi normaalina kuolemansyyn selvittämisenä, mutta tutkinnan aikana ilmeni viitteitä mahdollisesta henkirikoksesta.

Poliisin mukaan puumalalaiselta leirintäalueelta tehtiin viime vuoden heinäkuussa hätäkeskusilmoitus kuolleeksi epäillystä miehestä. Poliisi selvitti 1970-luvulla syntyneen miehen kuolemaa salassa pidettävänä kuolemansyyn selvittämisenä, eikä tämän takia tiedottanut asiasta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Häkkinen sanoo poliisin selvittävän käytettyä väkivaltaa. Hän ei pysty kertomaan esimerkiksi mahdollisesti käytetyistä astaloista.

Rikostutkinnan aikana poliisi on saanut kuvan tapahtumakulusta ja asiaan mahdollisesti liittyvistä 1990-luvulla syntyneistä henkilöistä. Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo poliisin kuulustelleen näitä henkilöitä, ja he ovat olleet myös kiinniotettuina tutkinnan aikana.

Tapaukseen liittyen on kuulusteltu myös useita muita henkilöitä Puumalassa, mutta ketään ei ole toistaiseksi vangittu.

Tutkinnanjohtaja ei kommentoi, ovatko uhri tai tapahtumista kuulustellut 90-luvulla syntyneet henkilöt paikkakuntalaisia.

Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää tutkinnan edettyä.

Päivitetty 19.5.2020 kello 11.09: Lisätty tutkinnanjohtajan haastattelusta saatuja tietoja.