Mäntsälässä Kirkonkylän koululla 11 oppilasta karanteeniin – opetustoimen henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta

Tartunnan saanut on hyväkuntoinen ja kotihoidossa.

Mäntsälä
Kirkonkylän koulu Mäntsälässä. Pyydetty lupa käyttää kuvaa uutisoidessa koronavirustartunnasta ko. koulussa.
Kirkonkylän koulua Mäntsälässä käy reilut 200 oppilasta.Kirkonkylän koulu

Keusote tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että Mäntsälän kunnan opetustoimen henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta. Tämän vuoksi Kirkonkylän koulussa 14.5.2020 altistuneet oppilaat on asetettu kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi.

Yhteensä karanteenissa on 11 lasta ja heidän ensimmäinen karanteenipäivänsä on ollut tänään tiistaina.

Tartunnan saanut on hyväkuntoinen ja kotihoidossa.

Altistuneiden oppilaiden perheet saivat asiasta tiedon puhelimitse ja Wilma-järjestelmän kautta. Karanteeniin asetettuihin ollaan yhteydessä Keusotesta mahdollisimman pian.

Kirkonkylän koulun rehtori Taina Ahonen kertoo, että altistuminen oli tapahtunut viime viikolla. Tartunnan saaneella henkilöllä ei tällöin ollut oireita. Koronavirustartunta oli selvinnyt maanantai-iltana.

Ahonen kertoo, että Kirkonkylän koulussa on pyritty estämään tartuntojen leviämistä esimerkiksi portaistamalla oppilaiden tulo kouluun. Lattioihin on laitettu teipit muistuttamaan etäisyyksistä.

– Oppilaat viettävät koko koulupäivän opettajan ohjauksessa oman ryhmänsä kanssa – myös välitunnit, Ahonen sanoo.

Ahosen mukaan tartuntatapaus on lisännyt jonkin verran oppilaiden poissaoloanomuksia. Kun koulut viime viikolla avattiin, Kirkonkylän koulun oppilaista pois oli noin kolmasosa, mutta nyt poissaolevia on noin puolet.

Kirkonkylän koulua Mäntsälässä käy yhteensä 121 oppilasta. Koulussa on luokat 1.–6.

– Tunnelma koululla on mielestäni aika rauhallinen. Olemme saaneet huoltajilta paljon tukea ja tsemppausta, Ahonen kertoo.

Viikonloppuna kerrottiin, että Porvoossa Linnajoen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnalle altistuneet 17 oppilasta ja neljä koulun opettajaa määrättiin kotikaranteeniin. Rehtori Päivi Outinen sanoi keskustelleensa koronatartunnan saaneen oppilaan huoltajan kanssa ja oppilas voi hyvin.

Lisäksi eilen maanantaina uutisoitiin koronavirustartunnoista Helsingissä Itäkeskusken ja Kannelmäen peruskouluissa. Itäkeskuksen peruskoulussa karanteeniin määrättiin yksi oppilas ja kaksi koulun henkilökuntaan kuuluvaa, Kannelmäellä puolestaan 14 oppilasta ja neljä koulun henkilökuntaan kuuluvaa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus