Sisäliikuntapaikat avataan kesäkuussa Vaasassa – uimahallin vuosihuollot tehty koronasulun aikana

Kokoontumisrajoituksia on noudatettava, muistuttaa kaupunki. Esimerkiksi käyttäjämäärien suhteen odotetaan vielä tarkempia ohjeita.

liikuntatilat
Kyltti Vaasan uimahallissa
Uimahallin vuosihuolto on tehty tänä vuonna kevään sulkuaikana.Antti Haavisto / Yle

Vaasa muistuttaa liikuntapaikkoihin ja niiden käyttöön liittyvistä rajoituksista ja ohjeista.

Vaasan kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat avattiin viime viikon torstaina 14. toukokuuta.

Kaikkien liikuntapaikkojen pukuhuoneet on suljettu ja esimerkiksi Kaarlen kenttä on varattu toukokuun loppuun asti yleisurheiluseuroille.

Kaupungin mukaan isoilla liikuntapaikoilla kokoontumisrajoitus on 30 henkilöä eli enintään kolme kymmenen hengen ryhmää varoetäisyydet huomioiden. Pienillä liikuntapaikoilla, kuten esimerkiksi Öjbergetin kuntoportailla, kokoontumisrajoitus on edelleen 10 henkilöä toukokuun loppuun asti.

Liikuntapaikkoja käyttävät seurat ja yksityishenkilöt vastaavat itse rajoituksien noudattamisesta.

Uimahalli aukeaa kesäkuussa

Kesäkuun alussa aukeavat kaupungin sisäliikuntapaikat. Urheiluhalli, urheilukeskus ja koulujen kesäliikuntasalit esimerkiksi avataan. Myös uimahalli aukeaa 1. kesäkuuta.

Uimahallin sulkuaika on käytetty vuosihuoltojen tekemiseen.

– Muun muassa naisten saunat on uusittu, saumoja on uusittu suihkutiloissa, tasausaltaat on pesty sekä käyty läpi ja huollettu kaikki koneet, kertoo uimahallin palveluesimies Sari Kivelä Vaasan kaupungin tiedotteessa.

Vaasan kaupungin suunnitelmissa on, että uimakoulut ja lasten liikunnalliset kesäleirit toteutetaan suunnitelmien mukaan.

Sisäliikuntapaikkojen avaamisesta ja käyttäjämääristä odotetaan vielä valtioneuvostolta tai aluehallintovirastolta (AVI) mahdollisia tarkennuksia.

Katso täältä lisää koronatilanteesta maakunnassasi

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus