Ari Korhonen eroaa Raision kaupunginjohtajan virasta –"Täytyy katsella, mitä tulevaisuus tuo tullessaan"

Korhosen viranhoitovelvoite päättyy heti.

Raisio
Ari Korhonen
Ari Korhonen johti Raisiota vuodesta 2011 alkaen. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen on jättänyt irtisanomisilmoituksen. Korhonen ja kaupunginhallitus sopivat asiasta maanantain kokouksessa.

Irtisanoutuminen on ollut vireillä jo alkuvuodesta lähtien. Molemmat osapuolet korostavat, että irtisanoutuminen ja sitä koskeva sopimus on tehty yhteistyössä. Asiassa on molempien osapuolten yhteinen tahtotila.

Korhonen on toiminut Raision kaupunginjohtajana vuodesta 2011 alkaen. Viranhoitovelvoite päättyy heti.

Ei ajolähtötilanne

Viime aikoina on uutisoitu kaupungin työilmapiiriongelmista sekä kaupunginjohtajan ja poliittisten päättäjien linjaerimielisyyksistä. Korhonen kiistää, että syynä lähtöön olisi ollut toimintaedellytysten puute.

– En näkisi asiaa näin. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Raisiosta, päinvastoin.

– Nyt koitti sellainen hetki, että tämä liike kannatti tehdä. Raision asukasluku on kasvussa, ja edessä on isoja hankkeita, jotka aikanaan tuovat kaupunkiin positiivista kasvua, toteaa Korhonen.

Uusi kaupunginjohtaja selvillä loppusyksystä

Raision kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elisa Vuorinen (kok) toteaa, että Korhosen lähdöstä sovittiin hyvässä hengessä. Uuden kaupunginjohtajan hakuprosessi on tarkoitus saada liikkeelle kesäkuussa. Tällöin valinta olisi mahdollista tehdä loppusyksystä.

Väliaikaisjärjestelynä kaupunginjohtajuutta hoitaa viransijaisena tekninen johtaja Antti Korte.

– Raision on tehtävä lähitulevaisuudessa myös monta muuta merkittävää ratkaisua, kuten talouden tasapainottaminen, palveluverkkoselvitys ja organisaatiouudistus, pohtii Vuorinen tulevia haasteita.

Turku ei suoralta kädeltä kiinnosta

Ari Korhonen on viime vuosina hakenut kaupunginjohtajapestejä muualta. Kuluvana keväänä hän ylsi loppusuoralle Rauman kaupunginjohtajahaussa, mutta hävisi Johanna Luukkoselle. Hän myöntää, että julkinen sektori kiinnostaa myös jatkossa.

Ennen Raisioon tuloaan Korhonen toimi Turussa apulaiskaupunginjohtajana. Turussa on parhaillaan haettavana uusi kansliapäällikkön huippuvirka. Vuoden päästä keväällä kaupunkiin valitaan kuntavaalien yhteydessä pormestari. Korhonen ei kuitenkaan myönnä tähyävänsä entisen työnantajansa suuntaan.

– En ole vakavasti harkinnut tällaisia kysymyksiä. Olen ollut vasta muutaman tunnin vapaalla jalalla. Täytyy nyt katsella, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.