Hyppää sisältöön

Mikkelissä istutetaan 5 000 puuntaimea sitomaan hiilidioksidipäästöjä

Suonsaareen istutettavat taimet saavat kasvaa rauhassa sata vuotta.

Puut saavat Suonsaaressa kasvaa rauhassa seuraavat sata vuotta. Arkistokuva. Kuva: Mostphotos / Malva

Mikkelin kaupunki istuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi hiilidioksidipäästöjä kompensoivaa metsää. 5 000 puuntainta istutetaan keskiviikkona iltapäivällä Suonsaareen. Mikkeliin istutetaan siperianlehtikuusta ja rauduskoivua, ja istutuksen hoitavat kaupungin työntekijät. Istutuksen kulut maksetaan puoliksi Mikkelin kaupungin ja Puunin kesken.

Mikkeli aloitti viime vuonna yhteistyön mikkeliläisen startup-yrityksen Puuni Oy:n kanssa, joka kompensoi yritysten hiilidioksidipäästöjä istuttamalla metsää kuntien joutomaille.

Kaupunki on sitoutunut nyt istutettavan metsän hoitoon ja hakkaamattomuuteen 100 vuodeksi, eli hiilinieluvaikutus on pitkäaikainen.

Puunilla on Mikkelin jälkeen tulossa seuraava istutus Pirkanmaalle Lempäälään. Yrityksestä kerrotaan, että sopimusneuvotteluja käydään parhaillaan useampien kuntien kanssa. Mikkelin alue on nyt yrityksen ensimmäinen istutuskohde.

Luonnonvarakeskus on laskenut istutettavien metsien hiilinieluvaikutukset ja metsät ovat LULUCF-ohjeistusten (siirryt toiseen palveluun)mukaisia.

.
.