1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nilsiä

Seurakuntayhtymä myy Tiirinlahden leirikeskuksen

Leirikeskusta on yritetty saada kaupaksi jo useiden vuosien ajan.

Nilsiä
Läheltä
Yle

Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä myy Nilsiän Tiirinlahdessa sijaitsevan entisen leirikeskuksen. Ostajana on kaksi yksityishenkilöä, jotka ovat tehneet leirikeskuksesta 73 000 euron tarjouksen. Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt tarjouksen ja kauppa etenee kirkkovaltuuston sekä kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Seurakuntayhtymä on yrittänyt myydä Tiirinlahden leirikeskusta viiden vuoden ajan. Alun perin leirikeskuksen markkina-arvoksi määriteltiin vuonna 2012 noin 200 000 euroa.

Tahkon kehittyminen alkoi kuitenkin hiipua ja Nilsiässä myytävien kiinteistöjen arvot alenivat. Vuonna 2015 myyntihinnaksi asetettiin 165 000 euroa, mutta yhtään tarjousta ei tullut. Pari vuotta sitten kiinteistö laitettiin julkiseen nettihuutokauppaan, jolloin siitä tarjottiin vajaat 50 000 euroa, mitä seurakuntayhtymä ei hyväksynyt.

Kauppa sisältää vuonna 1951 valmistuneen kaksikerroksisen, pinta-alaltaan yli 450:n neliömetrin kokoisen puurakenteisen päärakennuksen, joka on ollut alun perin koulu. Vajaan kahden ja puolen hehtaarin tontilla on myös vuonna 2007 valmistunut kappeli sekä 80-luvun alussa rakennettu rantasauna.

Lue seuraavaksi