Keskustan valtuutetut keräsivät kokouspalkkioista yli 2000 euroa ruoka-apuun Rovaniemellä – valtuustoryhmä haastaa myös muut lahjoittamaan

Lahjoitusvaroilla ostettiin muun muassa kuiva-aineita, puurohiutaleita ja perunoita.

lahjoitukset
Riitta Virtanen (vas.) ja Heidi Alatalo auttavat vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä Rovaniemellä
Riitta Virtanen (vas.) ja Heidi Alatalo auttavat vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä Rovaniemellä.Maarit Simoska

Rovaniemen Keskustan valtuustoryhmä on lahjoittanut kokouspalkkioita paikalliseen avustustoimintaan. Valtuustoryhmän jokainen jäsen osallistui yhteiseen pottiin. Yhteispottiin kertyi lopulta yli 2000 euroa, joka käytettiin kokonaan ruokatarvikkeiden ostamiseen. Rahoilla ostettiin kuiva-aineita, puurohiutaleita, perunoita, porkkanoita ja omenoita. Yksi valtuutetuista on kauppias, joka lahjoitti avustuspaketteihin myös makeisia.

Valtuustoryhmästä kerrotaan, että suurin osa päättäjistä lahjoitti yhden valtuustokokouksen palkkiot, mutta jotkut myös enemmän. Rovaniemellä valtuuston kokouksesta saa ennen veroja sadan euron kokouspalkkion.

Päättäjät toimittivat ostokset yhteisöpalvelu Facebookissa toimivalle Rovaniemi Apua vähävaraisille - ryhmän edustajille. Ryhmä tarjoaa hätäapua vaikeassa elämäntilanteessa oleville ihmisille.

– Uskomme, että sitä kautta ruoka-apu löytää perille ja toivomme, että avun tarvitsijat rohkeasti pyytävät apua, vaikka se tuntuukin usein vaikealta. Haluamme esimerkillämme rohkaista muita ihmisiä tarjoamaan ja myös pyytämään apua oman tilanteen edellyttämällä tavalla, valtuustoryhmän tiedotteessa kerrotaan.

Koronakriisi on vienyt tuhansilta työt Rovaniemellä. Lapsiperheiden ahdinkoa on lisännyt myös viikkojen etäkoulu, kun kouluruokaa ei ole ollut saatavilla normaaliin tapaan tai kouluruoan hakeminen ei ole ollut järkevää esimerkiksi pitkien välimatkojen takia.

Keskustalaiset haastavat myös Rovaniemen muut valtuustoryhmät lahjoittamaan kokouspalkkionsa hyväntekeväisyyteen.