Ravintolayhtiön toimitusjohtaja Savonlinnasta: "Hyvä päätös, ettei terassien anniskelupaikkoihin puututtu"

Ravintola- ja majoitusalan yhtiön Savon Mafian toimitusjohtaja Janne Kupiainen pitää maan hallituksen linjauksia ravintoloille odotettuna, mutta on pettynyt anniskelun aikaiseen päättymiseen.

ravintolat
Viinilasi edustalla ja ihmisiä taustalla terassilla
Kesäterassit aukeavat kesäkuun alussa. Kuvituskuva.Nella Nuora / Yle

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus päätti tänään tiistaina ravintoloiden aukiolon ehdoista kesäkuun alusta alkaen.

Ravintolat saavat olla auki kello 23 saakka, ja anniskelu on lopetettava kello 22. Asiakkaita saa olla sisällä ravintolassa puolet normaalista asiakasmäärästä, mutta rajoite ei koske terasseja. Tarkemmin linjauksista voit lukea tästä jutusta.

Savonlinnalaisen ravintoloita ja majoitustoimintaa pyörittävän Savon Mafian toimitusjohtaja Janne Kupiainen vastaa puhelimeen hallituksen tiedotustilaisuuden pyöriessä edelleen televisiossa. Hän pitää lopputulosta odotettuna, mutta on pettynyt anniskelun päättymisestä jo kello 22.

– Itse olisin laittanut anniskelun loppumaan kello 23 tai 23.30. Jokainen ravintola pystyy itse huolehtimaan, että noudatetaan Suomen lakeja ja normeja, Kupiainen sanoo.

Savon Mafialla on Savonlinnassa kolme ravintolaa, joissa suurin osa asiakaspaikoista on terasseilla.

– Hyvä päätös, ettei terassien anniskelupaikkoihin puututtu.

Kupiainen sanoo yrityksen tekevän ripeitä päätöksiä avaamisesta lähipäivien aikana.

– Totta kai tämä hankaloittaa meidän toimintaa, mutta pääasia, että ravintolat saadaan avattua. Terveys edellä mennään.

Terassin rakentaminen oli jo suunnitteilla

Mikkelissä Bistro Holvin ravintoloitsija Roope Rask on tyytyväinen, että epävarmaan tilanteeseen saatiin päätökset.

– Vaikka ravintolasalia väljennetään, jää kivasti asiakaspaikkoja, Rask sanoo.

Ravintolassa aiotaan siirtyä selkeästi pöytiintarjoiluun, ja jo aiemmin suunnitellun terassilaajennuksen rakentamisesta päätettiin jo viime viikolla.

Maaliskuussa ravintoloiden mentyä kiinni Holvissa jouduttiin tekemään lomautuksia, mutta parin kuukauden aikana kaikki ravintolan kokit otettiin takaisin töihin tekemään noutoruokaa asiakkaille. Yrityksen salihenkilöstöä on edelleen lomautettuna.

Ravintoloitsija Rask toivoo ihmisten liikkuvan kesällä vilkkaasti.

– Jos on kaksi kuukautta ollut kotona, voi jopa tehdä vähän mieli lähteä käymään ravintolassa.

Lue myös:

Yle seuraa: Asiakkaiden istuttava ravintoloissa omissa pöydissään, ruokaa ei saa tarjoilla buffetista, anniskelu loppuu kello 22