Päivähoidossa olevien lasten määrä kasvanut Porissa ja Raumalla koronarajoitusten vähentyessä

Normaalia määrää lapsia ei silti edelleenkään varhaiskasvatuksessa ole nähty.

Päivähoidon tarve on taas kasvanut. Kuva: Miikka Varila / Yle

Lasten määrä päiväkodeissa on kasvanut koronarajoitusten purkamisen alettua. Normaalia määrää lapsia ei silti varhaiskasvatuksessa ole sen enempää Porissa kuin Raumallakaan.

Viime viikon lopulla Porissa jo puolet lapsista oli hoidossa, kun pienimmillään lapsimäärä putosi alle neljäsosaan normaalista 2 500 lapsesta. Raumalla päivähoitoon osallistuminen on noussut koulujen alettua jo 70 prosenttiin normaalista, kun pienimmillään hoidossa oli vain viidesosa lapsista.

Hallitus suositteli pitämään lapset kotihoidossa maaliskuun puolivälistä viime viikkoon saakka. Vanhempia neuvotaan edelleen hoitamaan jälkikasvunsa kotona, jos näillä on vähänkään flunssan oireita tai muita koronaan viittaavia oireita.

Porin suljettuja yksiköitä avattu

Porissa aiemmin suljetut varhaiskasvatuksen yksiköt on osin otettu käyttöön ja pidetään auki ainakin loppukevään. Muun muassa päiväkoti Leppäkerttu ja Riihikadun yksikkö on taas avattu.

Päiväkoti Väinölä on edelleen kiinni, ja päiväkodin lapset hoidetaan Koivulan päiväkodin tiloissa.

Porissa myös pääosa varhaiskasvatuksesta muihin kaupungin yksiköihin siirretystä työvoimasta on nyt palannut päiväkoteihin. Henkilökuntaa oli koronatoimien aikana siirrettynä muun muassa Porin perusturvan yksiköihin.