Porilaisravintoloitsija hallituksen uudesta linjauksesta: "Vietävästi harmittaa"

Olutravintolaa ylläpitävä Mika Tuhkanen arvioi, että edessä on konkursseja ravintola-alalla.

ravintolat
Panimoravintola Beer Huntersin ravintoloitsija Mika Tuhkanen.
Ravintoloitsija Mika Tuhkanen.Salli Koivunen / Yle

Hallituksen päätös ravintoloiden aukiolosta on iso pettymys porilaiselle ravintoloitsijalle Mika Tuhkaselle. Edelleen jatkuvilla rajoituksilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä.

Peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessa, että kesäkuun alusta alkaen ravintolat voivat olla auki kello 23 saakka. Anniskelu on mahdollista kello 22 asti. Ravintolat voivat aueta aamulla kello kuusi, anniskelu puolestaan voidaan aloittaa yhdeksältä.

– Vietävästi harmittaa näillä rajoituksilla. Näin aikainen sulkeminen on äärettömän iso pettymys meille, koska olemme juomaravintola. Olisin toivonut, että tällaisia rajoituksia ei olisi tullut, mutta näiden kanssa on elettävä, Beer Hunter's -ravintolaa pyörittävä Mika Tuhkanen sanoo.

Asiakasmäärä rajoitettu

Ravintolat voivat ottaa sisään puolet normaalista asiakasmääristä, mutta asiakaspaikkarajoite ei koske terasseja.

– Kaikki tietävät, että ravintolassa ihmisiä on kahtena päivänä viikossa. Kun niinä päivinä saa ottaa sisään vain puolet normaalista ihmismäärästä, kyllä kauppa vähän nihkeästi käy. Hankaksi käy monelle ravintolalle. Pelkään, että näemme paljon konkursseja ravintola-alalla, Tuhkanen sanoo.

Tuhkanen arvioi, että moni ravintola jättää avaamatta näillä rajoituksilla. Hänen oma ravintolansa kuitenkin aukeaa normaalisti.

– Todennäköisesti tämä lisää sitä, että ihmiset siirtyvät ravintoloiden sulkeuduttua jatkoille.

Hankaluuksia edessä?

Hallituksen esityksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan kaikilla asiakkailla tulee olla oma istumapaikkansa. Asiakas ei saa annostella ruokaa ja juomaa itse muualla kuin omassa pöydässään.

– Ravintoloille voi tulla enemmän hankaluuksia kuin hyötyä avaamisesta. Kulut alkavat juosta normaalisti, mutta pystymme toimimaan vain puolella teholla. Toivon tietysti, että niin ei käy ja ihmiset alkavat käyttää ravintolapalveluita, Tuhkanen sanoo.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus