1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiihto

Maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupin kisa ehkä Rovaniemelle?

Lillehammerin tilalle ovat Norjan uutistoimisto NTB:n tietojen mukaan pyrkimässä Rovaniemen lisäksi Ruotsin Jällivaara.

hiihto
Mäkihyppääjä ilmassa.
Maailmacupin kisaviikonloppua ei ilmeisesti järjestetä Norjan Lillehammerissa.

Koronaviruksen tuoma epävarmuus urheilutapahtumien järjestämisestä on pääosassa keskiviikkona, kun Kansainvälinen hiihtoliitto FIS pitää etäkokouksen tulevan kauden maailmancupin kuvioista. Varsinaiset ratkaisut kuitenkin venyvät kesän loppuun tai alkusyksyyn.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että hiihtomahti Norja ei pysty järjestämään maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupin kisaviikonloppua Lillehammerissa joulukuun 5.–6. päivinä. Norjassa nimittäin linjattiin maanantaina, että tapahtumarajoituksia venytetään vuoden loppuun asti. Lillehammerin tilalle ovat Norjan uutistoimisto NTB:n tietojen mukaan pyrkimässä ainakin Ruotsin Jällivaara ja Suomen Rovaniemi.

– Ruka on jo suunnitelmissa (maastohiihtocupin avaajana) marraskuun lopulla. Jällivaaran on kerrottu olevan kiinnostunut cup-järjestämisestä, ja Rovaniemeltäkin on saatu signaalia mahdollisesta kiinnostuksesta. Joten saattaa olla, että ennen joulua Ruotsissa ja Suomessa kisataan. Katsotaan asiaa keskiviikkona, kertoi FIS:n maastohiihdon maailmancup-komitean norjalaisjäsen Åge Skinstad NTB:lle.

Cup-komitean suomalaisjäsen Hannu Koivusalo sanoi STT:lle, että kalenterista keskustellaan ja eri vaihtoehtoja on esillä.

– Hyvä, että keskustellaan tiiviisti ja toiveissa on, että loppukesästä tai alkusyksystä alkaisi olla valmista, Koivusalo muistutti koronatilanteen tuomasta epävarmuudesta.

Tilanteeseen vaikuttaa moni asia, kuten yleisön salliminen, mahdolliset matkustusrajoitteet, järjestäjien taloushaasteet, terveysviranomaisten ohjeet, ulkomailta tulevien karanteeni ja kaikki koronatoimien eroavaisuudet eri maiden välillä.

– Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Meidän pitää maltillisesti katsoa tilannetta ja miettiä eri skenaarioita, Koivusalo tiivisti.

Lue seuraavaksi