1. yle.fi
  2. Uutiset

Yksinyrittäjien koronatukia haettu vähänlaisesti Satakunnassa – useimmilla kunnilla yhä reippaasti rahaa yrittäjien tukemiseen

2000 euron tukea voi hakea omalta kaupungilta tai kunnalta. Haku on auki syyskuun loppuun saakka.

Satakunta
Dinskon ovessa suljettu -lappu
Monet yritykset ovat joutuneet sulkemaan ovensa koronaviruksen takia. Kuvituskuva.Marja Väänänen / Yle

Kaupungeilta ja kunnilta myönnettäviä yksinyrittäjien koronatukia on haettu Satakunnassa varsin maltillisesi.

Esimerkiksi Raumalla myönteisiä hakemuksia on tällä hetkellä annettu vajaat 170 kappaletta. Yhteensä yli 800 yritykselle on varattu 2 000 euron tuki korona-ajan helpotuksiksi.

– Moni voi odottaa pidemmälle kesää tai syksylle hakeakseen tukea, jos oma talous näyttää tällä hetkellä paremmalle, kertoo yritysasiantuntija Heikki Nurmi Rauman kaupungilta.

Onko tieto tuesta tavoittanut yrittäjät?

Kankaanpään elinkeinojohtaja Marko Rajamäki kertoo, että Kankaanpään koronatuesta on tällä hetkellä käytetty vajaa 30 prosenttia.

Rahaa siis riittää vielä.

– Laskeskelin, että yli 230 yrittäjälle tuki vielä riittää. Joten huolta rahan loppumisesta ei varsinaisesti ole, Rajamäki sanoo.

Myös Kankaanpäässä hakemusten tulovauhti on alkusysäyksen jälkeen hiipuneen. Rajamäki ei usko tämän johtuvan siitä, ettei tieto tuesta olisi tavoittanut alueen yrittäjiä.

– Osa varmaankin hakee tukea vasta myöhemmin. Hakuaikaa on kuitenkin syyskuun loppuun saakka.

Pori: Kuun vaihde ruuhkaisin

Porissa huomattiin, että kuun vaihteet ovat hakemusten suhteen olleet ruuhkaisia

– Yrittäjät saavat kuun vaihteessa edellisen kuun taloustietoja, jolloin hakemuksia jätetään enemmän., elinvoimayksikön päällikkö Jouko Hautamäki Porin kaupungista sanoo.

Porissakin hakemusten määrä on laskenut radikaalisti. Alussa niitä jätettiin jopa 50 päivässsä, nyt määrä on laskenut alle kymmeneen.

Pori pystyisi avustamaan yli 1 800 yrittäjää, toistaiseksi hakemuksia on jätetty reilut viisi sataa.

– Toivottavasti kaikki alueen yrittäjät ovat tietoisia tästä tuesta ja hakevat sitä, mikäli ehdot täyttyvät, Hautamäki sanoo.

Yksinyrittäjien korontukea voi hakea oman kuntansa tai kaupunkinsa kautta. Myonteisen päätöksen saadakseen yrittäjän tulee täyttää tiedot ehdot (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Yksinyrittäjille 2 000 euron toimintatuki koronakriisiin – haku avautuu mahdollisimman pian

Nyt myös yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa – Kirjakauppias toivoo, että saisi pidettyä yrityksen pystyssä

Nopeat yksinyrittäjät saivat haettua koronatukia sekä Business Finlandilta että kunnilta

Lue seuraavaksi