Keminmaassa ei vieläkään ole sallittu kunnanjohtajan etätyötä poikkeusaikana – Tilanne on erikoinen, sanoo Kuntaliiton lakimies

Keminmaan kunnanhallitus on jättänyt jo kahdesti pöydälle pykälän, joka koskee kunnanjohtajan etätyötä poikkeusaikana.

Keminmaa
Etätyöskentelyä kotona.
Suomalaiset siirtyivät etätöihin vauhdilla koronakeväänä. Useimmilla työpaikoilla käytäntö vietiin läpi sujuvasti.Tiina Jutila / Yle

Meri-Lapin kunnissa suurin osa kunnanjohtajista kertoo tehneensä etätöitä poikkeusaikana. Kokonaan virkatehtäviä ei ole hoidettu kotoa käsin, mutta esimerkiksi 1–2 päivänä viikossa silloin, kun työtehtävät sen mahdollistavat.

Keminmaa on alueen ainoa kunta, jossa kunnanjohtajan etätyötä poikkeusaikana on käsitelty kunnanhallituksessa omana pykälänään eikä etätyösopimusta ole hyväksytty. Muilla johtavilla viranhaltijoilla etätyömahdollisuus on Keminmaassakin ollut.

Edellisessä kokouksessa asia jätettiin pöydälle, koska suurin osa kunnanhallituksen jäsenistä katsoi tarpeelliseksi odottaa valtioneuvoston uutta asetusta poikkeusoloista.

Kuntaliiton lakimies Annaliisa Oksanen kuvailee Keminmaan tilannetta erikoiseksi.

– Minun tiedossani on, että kunnissa johtoryhmät kokoustavat sähköisesti ja kotoansa aika pitkälle töitä tekevät. Mikä sitten onkaan asetelma, että johtoryhmän vetäjä ei voisi kotoa käsin osallistua esimerkiksi kokoustamiseen, kuulostaa vähän erikoiselta.

Miten etätöiden tekeminen soveltuu kunnan johtavien viranhaltijoiden työnkuvaan?

– Oma kokemukseni Kuntaliiton näkökulmasta on, että hirvittävän hyvin. Ei ole kovin paljon työtehtäviä, joita johtoryhmän jäsen ei pystyisi sähköisesti hoitamaan, Annaliisa Oksanen sanoo.

– En tiedä, mikä kunnanjohtajan tehtävässä on sellaista, mikä nyt pandemiatilanteessakin edellyttää aina sinne kunnantalolle tuloa. Kunnantalot, kaupungintalot ovat suljettuina, asiakkaita sinne ei tule eikä siellä juuri ole työntekijöitäkään. Toki joku johtajista voi kokea, että työpaikalla työskentely on itselle vaivattomampaa.

Oksanen tähdentää, että etätyön tekeminen poikkeusaikana ei edellytä myöskään erillistä sopimusta, vaan se on enemmänkin työnantajan linjaus. Toki erillisen sopimuksen kauttakin voidaan edetä.

– Näkisin, että tässä pandemiatilanteessa tarvitaan aika voimakkaita perusteluja sille, ettei nähtäisi tarpeelliseksi tukea työntekijöiden kontaktien ja työmatkailun välttämistä. Toivottavasti niitä perusteluja sitten on ollut.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus