Hyppää sisältöön

Lisää parannuksia Kouvolan ja Kotkan väliseen liikenteeseen: junalla ja bussilla voi pian matkustaa yhdellä lipulla

Tavoitteena on saada yhteislippu käyttöön loppusyksystä.

Kouvolan ja Kotkan välistä matkustamista aiotaan helpottaa juna- ja bussiliikenteen yhteislipulla. Kuva: Antti-Jussi Korhonen / Yle

Kouvolan ja Kotkan välistä matkustamista aiotaan helpottaa juna- ja bussiliikenteen yhteislipulla. Tämä tarkoittaa sitä, että samalla lipulla voisi matkustaa sekä junalla että paikallisliikenteen bussilla.

Yhteislippu tulee käyttöön Waltti-mobiililippuna. Suunnitelmissa on myydä kertalippuja, jotka olisivat voimassa kaksi tuntia kerrallaan sekä 30 vuorokauden kausilippuja.

Lippujen hinnoittelusta päätetään myöhemmin. Lippujen hinnat ovat ainakin alkuun kaikille samat, eli esimerkiksi opiskelijat eivät saa lipuista alennusta.

Tavoitteena on, että yhteisliput otettaisiin käyttöön loka-marraskuussa.

Kokeilualue vuodesta 2018

Kymenlaakso valittiin syksyllä 2018 yhdeksi liikenne- ja viestintäministeriön alueellisen junaliikenteen pilottialueeksi. Henkilöjunien vuorotarjontaa parannettiin Kouvolan ja Kotkan välillä joulukuussa 2019.

Tavoitteena on myös edistää lippuyhteistyötä VR:n ja kaupunkien välillä siten, että samalla lipulla voi matkustaa sekä junassa että paikallisliikenteen bussissa.

Kymenlaakson junapilotin lippuyhteistyön tilannekatsaus oli esillä tiistaina Kouvolan kaupunginhallituksen konsernijaostossa. Konsernijaosto hyväksyi kokouksessa lippuyhteistyön etenemisperiaatteet.