Kotitalousvähennys ja liikenneinvestoinnit pirkanmaalaisten yritysten mielestä parhaita elvytyskeinoja

Tampereen kauppakamarin kyselyssä kysyttiin yritysten odotuksia talouden elvytystoimista, joista hallitus päättää 26. toukokuuta.

elvytys (talouden)
Autot ajavat huonossa talvikelissä Hämeenkyrössä 23. joulukuuta 2017.
Kolmostie Hämeenkyrön pohjoispuolella on yksi yritysten esittämä parannuskohde.Esko Jämsä / AOP

Pirkanmaalaiset yritykset kannattavat kotitalousvähennystä ja liikenneinvestointeja elvytyskeinoiksi, selviää kauppakamarien kyselystä.

Tiestön parantaminen saa kannatusta yli 70 prosentilta ja rautateiden 60 prosentilta vastanneista. Myös kansalaisille suunnatut verohelpotukset saavat tukea, kertoo Tampereen kauppakamari.

– Tampereelle ja Pirkanmaalle tärkeitä elvytyskohteita on useita, sanoo Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen.

– Tiehankkeista sopivia ovat esimerkiksi valtatie 9 Tampere-Orivesi välillä, Vaitinaron liittymä sekä valtatie 3 Hämeenkyröstä pohjoiseen. Koko Suomelle ja tietysti myös Pirkanmaalle tärkein elvytyskohde on päärata, jolta löytyy niin sanottuja kuokka maahan -kohteita Pasilan ja Riihimäen väliltä. Niihin investoimalla autetaan koko pääradan vaikutusaluetta, jatkaa Eskelinen.

Avoimissa eli sana vapaa -vastauksissa yritykset edelleen toivovat tuekseen helpotuksia työnantajamaksuihin ja arvonlisäveroihin sekä nopeutettua yt-menettelyä. Rajoitusten purkamista kiirehditään.

Toisaalta tuloveron alentaminenkaan ei ole kaikkien mielestä kestävä keino, sillä velka on joskus myös maksettava.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus