Vierumäen hotellin omistajat etsivät uutta vuokralaista pyörittämään majoitus- ja ravintolatoimintaa

Neuvotteluja päästäneen käymään kesäkuussa. Mahdollisilta operaattoreilta on jo tullut yhteydenottoja.

Vierumäki
Vierumäen hotellin pihaa ja sisäänkäynti
Vierumäen hotelli- ja ravintolakiinteistö on noin kymmenen vuoden ikäinen. Siihen kuuluu muun muassa spa-osasto. Petri Niemi/Yle

Vierumäen hotellin omistava kiinteistöyhtiö etsii tiloihin uutta toimijaa. Hotellitoimintaa Heinolassa pyörittänyt Vierumäki Country Club hakeutui vastikään konkurssiin. Kymmenisen vuotta sitten valmistuneen hotelli- ja ravintolakiinteistön omistavat sijoitusyhtiöt uskovat löytävänsä tilalle toisen vuokralaisen.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Työeläkeyhtiö Elo ostivat kiinteistön Varmalta vuonna 2017, kun Scandic-ketju luopui hotellin pyörittämisestä. Omistajayhtiö on Vierumäen Hotellikiinteistö ky ja kiinteistöä hallinnoi Fennia Kiinteistöt oy.

Tällä hetkellä omistajat käyvät läpi irtaimistoa ja kiinteistön kuntoa, jotta lähtötilanne on selvillä ennen uuden operaattorin hakemista. Fennia Kiinteistöt oy:n kiinteistösijoitusjohtajan Leo Nilssonin mukaan keskustelut potentiaalisten vuokralaisten kanssa pyritään käynnistämään kesäkuussa.

– Meille on jo tullut pari yhteydenottoa vakailta, tunnustetuilta toimijoilta, hän paljastaa.

Kesäkaudelle ei kiirettä

Hotelli- ja ravintolatoimijan etsimisessä edetään maltilla, koska koronaepidemia heikentää liiketoiminnan mahdollisuuksia kesäkaudella. Nilsson uskoo kuitenkin, että halutessaan uusi operaattori voisi tähdätä jo seuraavaan syyslomakauteen ja talvikauteen, joka käynnistyy, kun ladut avataan.

– Olemme varsin luottavaisia Vierumäen kohteen osalta. Vierumäki on hieno, perinteinen ja tunnistettu brändi. Ihmiset ovat tottuneet urheilemaan, kuntoilemaan ja viettämään siellä vapaa-aikaansa, hän toteaa.

Kiinteistössä on pari sataa hotellihuonetta sekä ravintola- ja vapaa-ajanviettotiloja. Kiinteistösijoitusjohtaja arvioi parhaiden toimijaehdokkaiden löytyvän Suomesta.

– Todennäköisesti se olisi kotimainen, tunnettu brändi, joka pystyy hyödyntämään myös omaa markkinointiaan ja myyntiään tukemaan Vierumäen kokonaisuutta, Nilsson pohtii.

On myös mahdollista, että ravintoloita ja majoitusta hoitaisivat eri yhtiöt.

Esimerkiksi Vierumäen lomamökit kuuluvat nyt Vierumäki Country Clubin konkurssipesälle. Pesänhoitaja Lassi Nyyssösen mukaan niiden arvoa kartoitetaan, ja realisointitapa selviää myöhemmin.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus