1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnellisuus

Kysyimme, mitä on hyvä elämä ja näin suomalaiset vastasivat – testaa, ovatko sinulle tärkeät asiat tärkeitä myös muille

Suomalaiset ovat kyselytutkimuksen perusteella varsin tyytyväisiä elämäänsä.

onnellisuus
lapsia jonossa leikkipuistoruokailussa
Perheen ja läheisten terveys nousee usein ykköseksi, kun kysytään suomalaisille tärkeistä asioista. Jutun testillä voit kokeilla, miten hyvin sinun näkemyksesi hyvästä elämästä osuvat yksiin muiden ikätoveriesi ja kaikkien suomalaisten kanssa.Marja Väänänen / Yle

Yle selvitti laajalla kyselytutkimuksella, mikä suomalaisille on tärkeää ja mistä hyvä elämä muodostuu. Vastauksissa nousevat esille oma ja perheen terveys, läheiset, sekä turvallinen toimeentulo.

Tutkimuksen perusteella suomalaiset ovat varsin tyytyväisiä elämäänsä. Ja mikäpä on ollessa, kun toivelista on suomalaisen vaatimaton: kohtuullista, tasaista elämää ilman liian suuria huolia.

Kysymysten sitaatit ovat tutkimukseen osallistuneiden vastauksia kysymykseen, mitä hyvä elämä tarkoittaa ja mitkä asiat siihen liittyvät.

Tee testi ja selvitä, kuinka hyvin sinun käsityksesi hyvästä elämästä vastaa samanikäisten suomalaisten ajatuksia. Voit muuttaa valintoja myös testin kuluessa tai sen jälkeen, jotta näet miten kysymyksiin on vastattu eri ikäryhmissä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Taustatietoa testistä:

Testidata perustuu Ylen IROResearchilta tilaamaan Suomalaisten pelot ja haaveet 2019 -kyselytutkimukseen. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, mitä suomalaiset ajattelevat elämästään, mitä me pidämme tärkeänä ja mitkä asiat meitä huolettavat.

Internetpaneelissa toteutettuun kyselyyn saatiin 3000 vastausta yli 15-vuotiailta suomalaisilta. Otos on painotettu ja tulokset ovat yleistettävissä suomenkieliseen yli 15-vuotiaaseen väestöön. Virhemarginaali on 1,8 prosenttia.

Kyselyä on täydennetty 1000 uudella vastaajalla huhtikuussa. Koronatilanne korostaa terveyden merkitystä entisestään, mutta asioiden tärkeysjärjestys on pysynyt likipitäen ennallaan.

Lue myös:

Yle kysyi, mistä suomalaiset haaveilevat koronan keskellä: "Pysyä terveenä, kasvattaa järkevä lapsi, saada talous kuntoon"

Voit keskustella aiheesta lauantaihin kello 23.00:een asti.

Lue seuraavaksi